21 Eylül 2008 Pazar

Fırında Folya Kağıdında Patates ve Palamut




Dün akşam misafirlerim için hazırlamış olduğum yemeklerden birbirini tamamlayan ikiliyi öncelikle tanıtmak istiyorum, palamut ve patatesJ.
Uzun uzun malzeme sağmayacağım.

Öncelikle palamuttan bahsedeyim;

Dört parçaya bölünmüş palamutların her iki tarafını da tuz ve karabiber serpiştirdim, daha sonra bir kabın içine bir sıra balıkları dizip üzerine çok az zeytinyağı gezdirip defneyaprağı koydum, bu yöntemi sıra ile balıklar bite kadar uyguladım. Kabın üzerine stretch sarıp buzdolabında en az 5 saat kadar beklettim. Pişirirken fırını 170 dereceye ayarlayıp tepsiye fırın kâğıdı serip balıkları üzerine dizdim ve fırına verip pişirdim.

Sıradaki tarif ise patatese ait;

Taze patatesleri iyice yıkadım, bir kabın içinde zeytinyağı, kekik, beyaz biber, tuz ve kırmızıbiberi karıştırdım. İki kat hazırladığım A4 sayfası büyüklüğündeki folyo kâğıtlarının üzerinde patatesin üzerine hazırladığım karışımı iyice sürdüm ve bohça şeklinde folyo kağıtlarını kapattım. Bu sistemle tüm patatesleri hazırladım. 180 derecelik fırında pişirdim ve balıkla birlikte sıcak olsun diye bir müddet daha fırında tutup servis yaptım.
Kabuğunu soymadan yenilebilecek bir lezzette olmuştu.

Sağlıcakla kalın.

1 yorum:

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Özellikle patateslere bayıldım. Tadlarını nerdeyse hayal edebiliyorum :) Ellerine sağlık.
Sevgiler