10 Şubat 2015 Salı

Kürdan Kebabı - Dukan Usulü



Seyir evresi için sebze-protein öğününü zenginleştiren bir lezzet. Yarın evde olamayabilirim diye biraz erken pişirmiş olabilirim ama yarın akşam da aynı lezzette olacağına eminim :)
Benim 2 tane patlıcanım 4 köfteye yetmedi , o nedenle 2 köftemi jalopeno biberinin içine koyarak değerlendirdim. 
Buzluktaki köfteleri ( yağsız kıyma + soğan + kimyon + tuz + karabiber ) değerlendirmenin değişik yollarını ararken bugün aklıma bu tarif geldi. Buzluktaki köfteler saf protein günleri ve sebze protein günleri için büyük kurtarıcı , 1 kilo kıymadan hazırlayıp koyunca uzunca bir süre gidiyor. 

Malzemeler ;

- 4 adet köfte
- 2 adet patlıcan ( şerit şerit kesilmiş - 1 taneyi 4 e bölüyoruz )
- 2 adet jalopeno biberi
- 1 adet çeri domates ( ikiye bölünmüş )
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- kürdan

Kesip suda beklettiğimiz patlıcanları zeytinyağını koyup kağıt peçete ile sildiğiniz tavaya koyup ara ara çevirerek üzerine kapak kapatarak pişiriyoruz. 
Pişen patlıcanlarda iki şeriti yan yana diğer iki şeridi de onların üzerine artı olacak şekilde yerleştirip ortasına köfteyi koyup şeritleri üzerine kapatıp ortasına yarım domatesi koyup kürdanı saplıyoruz ( patlıcanlar yanlardan kurtulursa bir kaç tane kurdan takılabilir )
Jalopeno biberlerin tohumlarını çıkarıp bir tarafından kesik yapıp içine köfteyi koyuyoruz. 
Tencerinin içine koyduğumuz patlıcanlı ve biberli köftelerin üzerine su ile açtığımız biber salçasını koyup kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. 

Sağlıcakla kalın. 



Patlıcanları bu şekilde pişiriyoruz. 


Salçalı suyu koyup pişmeye bırakıyoruz.  

1 yorum:

yemek tarifleri dedi ki...

ellerinize sağlık lezzetli görünüyor. yarın akşama yapayım diyorum