4 Şubat 2015 Çarşamba

Pan Cake / Krep - Dukan Usulü



Gün boyu tüketilecek Dukan diyetinin ana malzemesi. Her sabah taze taze hazırlıyorum , tüm gün boyunca ve akşam yemeğine de yeterli oluyor. 
Atak evresinde 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği ,Seyir evresinde 2 yemek kaşığı yulaf kepeği ile sınırlı kalmak şartı ile yulaf kepeği değişik şekilllerde tüketilebilir. 
Bu yapmış olduğum pan cake ya da krepler bizde favori ama ilerleyen zamanlarda değişik tariflerde denenecektir kesin :)

Malzemeler ;
- 2 silme yemek kaşığı yulaf kepeği (seyir evresi için )
- 1,5 yemek kaşığı yağsız yoğurt ( yoğurt çoğalınca pan cake adeti artıyor )
- 1 yumurta , 1 yumurtanın sadece beyazı
- çay kaşığı ucuyla kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı lor ya da yağsız peynir. 

Tüm malzeleri iyice karıştırıp 10 dakika kadar dinlendiriyoruz. Bu karışımı 2 damla zeytinyağını kağıt havlu ile sürdüğümüz kızdırdığımız tavaya birer kaşık koyup yuvarlak şekil veriyoruz. Ocağın alıtını biraz kısıp pişen tarafını çevirip diğer tarafını da pişiriyoruz. 
İster sıcak , ister soğuk tüm gün boyunca tüketime hazır hale gelmiş olmaktadır. 

Sağlıcakla kalın. 

Hiç yorum yok: