8 Şubat 2015 Pazar

Yoğurtlu Biftek Kebabı - Dukan Usulü



Öğlen yemeğinde ufak bir ziyafet :) Dukan 'ın Seyir evresinin saf protein günü için sebzeye ihtiyaç duyulmayacak lezzette bir öğün :)
Önceden baharatlanıp ( karabiber,tuz,zencefil,zerdeçal ) düdüklüde pişirilmiş az sulu yumuşacık dana biftekler dolapta hazır olunca istediğiniz şekilde değerlendirmek bize düşüyor :)

Malzemeler ;

- 4 adet Pan Cake - Krep ( daha önce tarifini vermiştim )
- 2 adet pişmiş baharatlı biftek
- 2 çorba kaşığı kadar yağsız yoğurt
- 1/2 çay kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığından az kırmızı pul biber

Önceden pişmiş biftekleri biraz suyunu da ekleyerek ısıtıyoruz. 
Krepleri tabağımıza birkaç parçaya bölerek koyuyoruz. 
Isınan biftekleri bir tabağa alarak suyunun içine biber salçasını koyup sos kıvamı alana kadar pişiriyoruz. Sosu kreplerin üzerine koyup üzerine biftekleri didikliyoruz. 
Etlerin üzerine yoğurt en üstüne de yağda yakılmış pul biber koyup servise hazır hale getiriyoruz. 

Sağlıcakla kalın. 


Parçalanmış krepler. 


Soslanmış krepler. 
Ve aşağıda sosun üzerinde etler. 

Hiç yorum yok: