8 Şubat 2015 Pazar

Kremalı Sebzeli Hindi - Dukan Usulü


Diyete tam anlamıyla devam edilirken , lezzeti de önemsemek lazım :) Bu tarifin tam not aldı ve Seyir evresinin sebze protein günleri için tekrar talepte bulunuldu :)
Yapımı çok kolay ve kısa sürede oluyor , önemli olan hindi ya da tavuk daha önceden sosta dinlendirilmiş olması ( sirke,zencefil,zerdeçal,kimyon,tuz ve karabiber- tüm malzemelerden az az koyup kesilmiş parçaları karıştırıp dolapta birkaç saat bekletiyoruz ya da buzdolabı poşetinde derindındurucuda pişireceğimiz zamana kadar saklayabiliriz ) Tabi soslu hindi ya da tavuk yoksa sossuz olarakta kullanılabilir. 

Malzemeler ;
 
- 1/2 kuru soğan ( ay ay doğranmış )
- 1 adet yeşil köy biberi ( şerit şerit doğranmış )
- 1/2 dolmalık kabak ( şerit şerit doğranmış )
- 1 adet kırmızı kapya biberi ( şerit şerit doğranmış )
- 1 kase şerit şerit kesilmiş soslu hindi göğsü ( tavukta olabilir )
- 1/2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı su
- çay kaşığının ucuyla tuz

Kreması için
- 1/2 çay bardağı yağsız süt
- 1 çay kaşığından az mısır nişastası
- bir tutam karabiber

Zeytinyağı ve suda soğanları tuzla birlikte tavanın kapağı kapalı olarak soteliyoruz sırasıyla önce biberleri sonra kabakları ilave ediyoruz , hafifçe pişince hindileri ilave edip ara ara karıştırarak pişiriyoruz. 
Hindiler de pişince bir kapta iyice karıştırdığımız süt, nişasta ve karabiber karışımını da ekleyip bir iki karıştırmadan sonra ocağı kapatıp servise hazır hale getiriyoruz. 

Sağlıcakla kalın. 



1 yorum:

yemek tarifleri dedi ki...

ellerine sağlık lezzetli görünüyor, deneyeceğim bende birazdan.