24 Nisan 2014 Perşembe

Elmalı Tava Tatlısı




Tatlı krizi tutanlara benim gibi :) kolay ve hafif bir lezzet. 
Tarif nereden derseniz tamamen doğaçlama , evde olan malzemelerden yapım aşamasında nasıl olacağına karar verilen bir tatlı , sonuç mu ? Çok başarılı , çok hafif , çok lezzetli. Sadece ılık olarak tüketilmeli ve ertesi güne kalmaması tavsiye olunur. 
Benim yaptığım tam 5 iri dilim çıktı 2 si bize 3 ü üst kattaki teyzemize , onların yorumunu yarın alacağım :)

Malzemeler ;

- 1 adet yufka
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı süt
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 adet Amasya elması ( kabukları soyulup ince ince dilimlenmiş )
- 1  çorba kaşığı bal
- 1 çorba kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- pudra şekeri
- karadut reçeli


Dilimlenmiş elmaları bal ve pekmez ile yumuşayana kadar pişirip tarçın ekliyoruz. 


Pişireceğimiz tavada bir miktar tereyağını eritip yufkanın bir kısmını en alta serip birkaç kat yufka parçasını arasına yumurta süt zeytinyağı karışımı sürerek yayıyoruz. Ortasına pişen elma dilimlerini dizip geri kalan yufkaları aynı şekilde aralarına sostan koyup seriyoruz. 


Yufkalar tamamen serildikten sonra üzerine geri kalan tereyağını koyup en kısık ateşte önce kapağı kapalı olarak her iki tarafı iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Daha sonra kıtır olması için kapağı açık olarak bir süre daha ateşte tutuyoruz. 
Hafifçe ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip karadut reçeli ile süslüyoruz.
Dilimleyerek servis yapıyoruz.  

Sağlıcakla kalın. 

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

tavada olması çok güzel bir fikir canım.ellerine sağlık.sevgiler.