6 Temmuz 2014 Pazar

Püreli Köfte Çanağı



Konukları  ve kendi sofraları için değişik sunuş ve lezzet arayanlara çok basit bir tarif.  
Köfte ve püre hemen hemen herkesin severek tükettiği lezzetler , hele birde aynı anda servis yapma kolaylığı olunca daha nefis oluyor 😄
Dün gelen arkadaşlarımız için hazırladım ve çok beğenilerek yenildi , sanırım sık sık yapacağım 😄

Köfte için malzeme;
- 1/2 köftelik kıyma
- 1 ortaboy kuru soğan ( rendelenecek )
- 1 yumurta
- 2 dilim rendelenmiş ekmek dilimi
- istenildiği kadar tuz, karabiber,kimyon,kırmızı pulbiber

Püre için malzeme;
- 2 adet ortaboy patates 
- 1/2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 kahve fincanı kadar süt
- az miktarda tuz

Sosu için ; 1 çorba kaşığı salça ve su
Üzeri için ; rendelenmiş kaşar peyniri

Köfte için tüm malzemeleri karıştırıp iyice harmanlanana kadar yoğuruyoruz ve yarım saat kadar buzdolabına koyup dinlendiriyoruz. 

Patatesleri haşlayıp soyduktan sonra yağını ve tuzunu ekleyip eziyoruz yavaş yavaş püre istenilen kıvama gelene kadar süt ilave ederek ezme işlemine devam ediyoruz. 


Dinlenen kıymamızdan elimize mandalina büyüklüğünde alıp yuvarlayıp ortasını çanak haline getirerek hafifçe yağladığımız fırın kabına dizip 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriyoruz. 


Fırından çıkınca , püreden ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayarak köfte çanaklarının içine koyuyoruz. 


Servis yapacağımız fırın kabına salçalı sosu koyup köfteleri diziyoruz. 
180 derecedeki fırında 10 dakika tutuyoruz , daha sonra çanakların üzerilerine rendelenmiş kaşar peynirini koyup üzerleri hafifçe kızarana kadar bir müddet daha fırında tutuyoruz. 
Fırından çıkartıp servise hazır hale getirmiş oluyoruz. 

Sağlıcakla kalın. 

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok şık ve güzel bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.