28 Kasım 2010 Pazar

ELA CAFE GÖZLEME - Yeşilvadi'de Kasım sonunda bir yaz günü



Çok iyi anlaştığımız ve üzerimizdeki her türlü stresi birlikteyken attığımız harika bir arkadaş grubum var.Geçenlerde klasikleşen sabah kahvaltımız için sevgili Nermin bize kendini affetirmek için bizi çok güzel bir yere götüreceğine ve üzerimizdeki tüm negatifliklerden arınacağımızın sözünü verdi .

Dört bayan atladık arabaya ve sabahın 09,30 civarı yola koyulduk .Yolumuz Yeşilvadi'de son buldu .Şile'ye gidenlerin çok iyi bileceği , eski yol zamanında içinden geçilen sevimli Yeşilvadi köyü yeni yol ve baraj yapımı ile beraber artık yok olmaya mahküm bir yer haline dönüşmüş .


Daha önce sadece aynı yol üzerinde Üvezli bölümündeki kulubelerde gözleme ve mısır yediğimiz olmuştur , çok eski olmamasına rağmen Yeşilvadi ayrımındaki bu güzel mekana daha önce hiç gitmemiştim .


Mekanımız yeni Şile yolunun hemen yan yolunda bulunan birkaç kulubenin var olduğu yolun en sonundaki ELA CAFE GÖZLEME .






Sahibesi Rize /Ardeşenli ve hemen hemen tüm mamülleri organik ve kendi yapımı olan çok tatlı bir bayan , sevgili Gülay Hn bizi sanki evine kahvaltıya misafir gitmişiz gibi ağırladı.

Özellikle sıcacık servis ettiği mis gibi ev ekmeği harikaydı :-) Doysak bile tereyağını sıcacık ekmeğe sürmeden duramadık :-))





Kahvaltı soframızda bol bol değişik reçel çeşitleri , bal , tahin&pekmez , zeytin çeşitleri ,peynir çeşitleri , kaymak , tereyağı , ev yapımı mis gibi fındıklı kurabiyeler , domates&salatalık ve daha sonra eklenen harika rengi neredeyse tam turuncu olan yağda yumurta vardı , tabi güzelim ekmeği unutmamak gerekiyor:-)



Mutfak pırıl pırıl , tertemiz , evimizi aratmayacak düzende. İsteyen Gülay Hn ile birlikte yiyeceklerini hazırlayabilir , suyunu direk çeşmeden dolurup içebilir , direk dağdan gelen harika bir tadı olan suyu var.


Dış mekan ise içerisi gibi harika , şu anda tüm yapraklar yerleri halı gibi kaplamış ve yürüdüğünüz zaman çıtır çıtır sesler ve kuş sesleri dışında hiç bir sesin olmadığı huzur dolu bir yer , tabi ses olarak bizim kahkaha seslerimizi saymazsak :-))
Dışarda hamaklar , tahta masalar ve mangallar mevcut. Eee hamaklar olurda onlarda şöyle uzanıp azda olsa bir keyif çatılmazmı:-))

Gülay Hn'ın eşi vakit öğlene yaklaştığı için mangalları hafifte olsa yakmaya başladı , böylece kulubenin içinde yanan kuzinedeki odun kokusu dışarda da magal ile devam etmiş oldu.
Bu güzel mekanı tanıdıktan ve sıcacık ilgiyi gördükten sonra , bu dönem süre gelecek olan kahvaltı toplantılarımızı hep bu güzel mekanda sadece kahvaltı ile değil eşlerimizinde katılımı ile kahvaltı sonrası mangal ve yemek ile yapmaya karar verdik , onlarında bu güzelliği görmeye hakları var sanırım :-))

Mekan sadece kahvaltı , gözleme ve mangal ile hizmet vermiyor , onların dışında arayıp rezervasyon yaptırdıktan sonra tüm yemekler özellikle Karadeniz yemekleri aynı titizlikle hazırlanıyor , bizim hedefimiz en kısa zamanda hamsi ve birkaç Karadeniz yemeği yemek :-)Ne olsa grubumuzun çoğunluğu 2 tanemiz hariç Karadenizli , onlarda eş tarafından Karadenizli oldular bile , bir tanesi de ben :-))
Laz Böreği , Kuzinede Balık Çeşitleri , Izgara , Ev Köftesi , Mantı v.s.....

Yemek fiyatları konusunda fikir veremeyeceğim ama kesinlikle makul fiyatlar ile karşılaşacağınıza eminim.Sınırsız çay ile köy kahvaltısı 15 TL ile 20 TL arası değişiyor .

Ama mutlaka gitmeden aramak gerekmektedir.

- Rezervasyon için : 0536 874 77 75 / Gülay Hn.


Sağlıcakla kalın.



6 yorum:

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Neşecim gidip görelim imrendim doğrusu :) Ama merak etmedim de değil Nermin ne suç işlemişti kendini affettirecek? :)
Öptüm canım, iyi haftalar

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

kahvaltıya bayılan biri olarak bu mekana bayıldım.. masada bir kuş sütü eksik :)

en kısa zamanda denemeli..
sevgiler :)

keskinli dedi ki...

saglik ve huzur dolu yeni bir yil dilerim mutlu seneler

NzlGl dedi ki...

Sizde benim gibi uzun bir ara vermişsiniz Neşe hanım
umarım herşey yolundadır
Bu vesile ile yeni yılınızı kutluyorum
sevgilerimle

Tijen dedi ki...

Dilerim kalitesini hiç bozmadan sürdürür, böyle yerler gitgide azalıyor çünkü.

Fatoş Öztürk dedi ki...

Doğal olan herşeyin lezzeti bir başka güzel oluyor.Paylaşımın için teşekkürler.Sevgiler...