9 Kasım 2010 Salı

Bol Soğanlı Buharda Karnabahar - Pratik Yemekler


Almış olduğum ufacık karnabaharı nasıl değerlendireyimde lezzeti sayesinde evdekilerde yesin derken eve dönüş yolunda birden aklıma tarifini vereceğim şekilde yapmak geldi. Sorarsanız ki , hiç yaptınmı , hayır her zamanki gibi doğaçlama :-)
Henüz benim haricimde tadına bakan olmadı ama eminim beğenilecek ,çok lezzetli oldu :-)

Malzemeler ;

- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 adet büyük baş soğan ( ay şeklinde doğranmış )
- istenildiği kadar zeytinyağı
- istenildiği kadar tuz , pul biber , çok az nane
- 1/2 kesme şeker

Karnabaharları buharda çok fazla yumuşatmadan pişiriyoruz.
Ayrı bir tavada soğanları kısık ateşte zeytinyağında pişiriyoruz ( kapak kapatırsanız daha çabuk pişerler ) . Sonra içine tuz,biber,nane ve şekeri ekleyip bir müddet daha ateşte çevirdikten sonra haşlanmış olan karnabahara ekliyoruz ve karnabaharları zedelemeden karıştırıyoruz.

Sağlıcakla kalın.

Hiç yorum yok: