24 Şubat 2011 Perşembe

Ispanaklı Bulgur Pilav



Uzun zaman oldu ,bu nasıl tembelliktir anlamadım gitti , ama bugün elimden geldiğince çok tarif ile azda olsa açığı kapatma niyetindeyim :-)

Bu tarif sevgili arkadaşım Oya'dan geldi , aslında kendisinden daha önceleride bazı tarifler gelecekti ama neyseki biricik kuzusu yurda dönüş yaptı artık annesine bana tarif yollamak adına yardımcı olur :-)

Tarifi ve anlatımı aynen bana yolladığı gibi yayınlıyorum , sevgili Oya yenilerini bekliyorum :-)

Malzemeler:

• 500-600gr ispanak icin ,(Daha fazlada olabilir)
• 2 su bardagi kadar bulgur
• 4 su bardagi sicak su
• 2 buyuk boy sogan yarim ay kilic seklinde dogranmis
• Soganlari kavurmak icin 2 yemek kasigi tereyagi ve zeytin yagi ( 3-4 yemek kasigi kadar)
• 3-4 yemek kasigi zeytin yagi ( ispanaklari kavurmak icin)
• 1-2 tatli kasigi seker
• Kirmizi pul biber,( aci sevenler biraz daha koyabilirler) karabiber, tuz
• Cok az tuz otta koyulabilir

Yapılışı :

Ispanakları yıkayıp irice kıyıyoruz. Bulguru sudan geciriyoruz. Tencereye 3-4 yemek kaşığı kadar zeytin yağı koyuyoruz ıspanaklari ve tuzu ilave ediyoruz hafifce kavuruyoruz. Ispanak hafifce sönünce (fazla degil) bulguru ilave ediyoruz biraz daha kavurup kaynamiş yaklasik 4 su bardagi suyu ilave ediyoruz. Kırmızı pul biberi ve karabiberi ilave ediyoruz hafifce karıstırıp kapağını kapatıp pilav gibi pisiriyoruz.
O piserken tavada tereyagini eritiyoruz ve soğanlari ilave ediyoruz 1-2 tatli kaşığı seker bir tutam tuz ilavesiyle karamelize ediyoruz.
Bu arada pilavımız pismis oluyor. Soganlari pilavin uzerine ilave edip harmanlıyoruz..
Servise hazir afiyetle yiyiniz.

Bu pratik yemek ispanagi sevmeyenlere, ispanagi sevdiren bir yemek ve degisik bir lezzet. Bizimkiler bayildi 2’ser tabak yediler.

Sağlıcakla Kalın.

Hiç yorum yok: