28 Ocak 2010 Perşembe

Tarhana Çorbası

tarhana çorbası

Uzun seneler tarhana çorbası hep benden uzak olması gereken lezzetlerden oldu. Nedendir bilmiyorum tadına bakmadan sadece ön yargı ile sevmezdim tarhanayı .İlk defa bu yaz uzun bir rahatsızlık geçirdiğim dönemde tek yiyebildiğim yemekti ve o zamandan beride çok seviyorum .Bu lezzeti Sema Teyze bana kazandırdı hemde beni o dönemimde iyileştirdi , kendisine kocaman bir öpücük:-)
Ama genede her çeşit tarhanayı denemek konusunda biraz tutucuyum. Çok fazla koku ve aroma devreye girdiğinde pek hoşuma gitmiyor.
Fotoğrafta görünen çorba ise yoğun kokusu olmayan gerçeketen lezzetli bir tarhana.

Carrefour 'un kendi ürünü olarak satılan tarhanadan yaptım .Tarhanaya benim gibi yaklaşanlara denemelerini şiddetle tavsiye ederim.Son derece lezzetli ve yoğun aromalı değil.

Tarifimi fotoğraflara vereceğim,bu yöntemede yeni başladım , hoşumada gitmiyor değil hani:-))
Tarif 4 kişilik gibi düşünülebilir.

tarhana çorbası pişerken

Tepeleme 3 çorba kaşığı toz tarhanayı 4 su bardağı soğuk suda yarım saat kadar ara sıra karıştırarak bekletiyoruz.
Daha sonra çok harlı olmayan ateşte karıştırarak pişirmeye başlıyoruz . Katılaşma olursa istenilen kıvama gelene kadar kaynar su ilave ediyoruz.

tarhana çorbası salçası

Ayrı bir tavada 1 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağını kızdırıyoruz , içine tepeleme olmayacak şekilde bir çorba kaşığı biber ve 1 çorba kaşığı da domates salçası ekliyoruz ve karıştırarak bir müddet kavuruyoruz. Ocağı söndürmeye yakın bol nane ve istenilen miktarda kırmızı pul biber ve tuz ekliyoruz, bir iki karıştırmadan sonra ocağımızı kapatıyoruz.

tarhana çorbası tenecerede

Sonunda salçalı sosumuzu pişen tarhana çorbasına karıştırıp bir müddet daha karıştırarak kaynattıktan sonra çorbamız servise hazır hale getirmiş oluyoruz.

Sağlıcakla kalın.

4 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Neşe Hanım ellerinize sağlık .Bizim evde çok fazla sevilen bir çorba kızım için dedomates çorbası:)) Sizede afiyet olsun.Sevgiler.Mine

kalpkurabiye dedi ki...

bir keresinde bende almıştımm güzel bir aroması var haklısınız.. ellerinize sağlık

Zehra Gürgen dedi ki...

ben çok severim tarhanayı, sıcacık mis gibi şu soğuklarda harika olur.
ellerine sağlık Neşe'cim

hunerlieller dedi ki...

bende hasta iken tek içebildigim çorba tarhanadır....nefis görünüyor.elinize saglık.