28 Ocak 2010 Perşembe

Kolay Elmalı Kek - Tarif Melike Bieber 'den.

Melikenin keki1

Bu güzel kekin tarifi eşimin okul arkadaşı Melike tarafından taaa Avustralya'dan verildi .
Ellerine sağlık Melike.Sevgiler:-)
Fotoğrafta mail ile elime ulaştı ve bu güzel tarifin görüntüsünü de paylaşmış olduk :-)

Kolay Elmali Kek ( yagi hic yok ve sekeri de az)

Firini onceden 180 dereceye getirin...

Malzemeler;

Meyva kismi;
- 4 buyuk eksi elma ( Eksi elma yoksa, suyuna azicik limon suyu ilave edin)
- 80-100 gr kuru uzum/ dogranmis kucuk kayisi parcalari
- 100 gr seker
- 3 cubuk tarcin ve 10 tane karanfil
- 125 ml su
Yayvan bir firin tepsisine elmalar kup kup dogranir, kuru uzum/kayisi parcalari ile karistirilarak aralarina tarcin ve karanfiller yerlestirilir. Uzerlerine seker serpilip; su gezdirilir.
Aluminyum folyo ile kapatilarak 160C firina verilir. 15 dak sonra folyoyu cikartip, 180 dereceye yukseltip 5-6 dak daha pisirildikten sonra firindan alinir ve sogumaya birakilir.

Kek icin malzeme :
- 200 gr kabaran un -kek un
- 1 cay kasigi baking powder
- 1 dolu cay kasigi Tarcin
- 1/2 cay kasigi toz zencefil
- 75 gr seker
- 1 yumurta
- 6 kasik yogurt

1) Firini 180 dereceye ayarlayin
2) Unu, baking powder'i ve toz tarcin ile zencefili birlikte karistirin.
3) Sekeri ilave edin
4) Yogurt ve cirpilmis yumurtayi, unlu karisima ilave edip, iyice karistirin.
5) Son olarak da pismis elma ve kuru uzum/kayisi karisimini -delikli kasik ile alip- unlu karisima ilave edin ve karistirin.
180 derecedeki sicak firinin alt katina yerlestirin, 30-35 dak pisirin.
Firin isisini 160'a dusurup bir 5-10 dakika daha tutun.
Ince tahta cubuk ile keke batirin eger kuru cikiyorsa, keki firindan alabilirsiniz.
Afiyet olsun:)

Sağlıcakla kalın.

Hiç yorum yok: