10 Ocak 2010 Pazar

Yumurtalı Fasulye Kavurması

Fasulye Kavurması

Çocukluğum boyunca çok severek yediğim yemeklerden birisidir. Tek sevmediğim yanı annem maydanozda eklerdi , ama artık ben yaparken koymuyor . Maalesefki hala maydanoz ile anlaşamıyorum :-)
Çok basit ama o derecede lezzetli bir yemek çeşidi , en azından fasulyeye değişik bir tat katıyor:-)

Malzemeler;

- 1/2 kilo taze fasulye
- 1 büyük boy kuru soğan - ay şeklinde doğranmış
- 2 yumurta
- tuz , kırmızı pul biber
- zeytinyağı

Buharda pişirdiğimiz istediğiniz boyda kesilmiş fasulyeleri , zeytinyağında kavrulmuş soğanlara katıp üzerine ymurtaları kırıp çok bulamaca çevirmeden hafifçe karıştırarak pişiriyor . Daha sonra tuz ve baharatını katıp ocağımızı kapatıyoruz ve servise hazır hale getiriyoruz.

Sağlıcakla kalın.

5 yorum:

Hansa dedi ki...

bende seviyorum ama fasulyesi kılçıklı olunca hiç hoşlanmıyorum.
elinize sağlık.
sevgilerimle.

paşakızı mutfakta dedi ki...

Merhaba..Ellerine sağlık canım.Denicem .Daha hiç yapmamıştım..SEVGİLER.

sarı mutfak-hande dedi ki...

hiç yemedim merak ettim tadını
ellerine sağlık canım

bereketli mutfak-asiye dedi ki...

ellerinize sağlık......

mis kokulu lezzetler dedi ki...

Neşe Hanım Merhaba, öncelikle elinize sağlık bloğunuzda harika yazılar okudum.Bloğuma bıraktığınız Konya gezisi ile ilgili yorumunuz için çok teşekkür ederim.Bizim için gerçekten çok ilginçti.Kısmen anlatabildim. Beğenmenize sevindim. Bloğuma ziyaretiniz beni mutlu eder.Sevgiler.Mine