31 Ocak 2010 Pazar

Mayasiz Pizza - Tarif Melike Bieber'den

mayasız pizza pişmiş

Bu güzel pizza tarifi gene Melike 'den ve onun anlatımıyla .

Her zamanki gibi once firini 180 dereceye getirdim

Malzemeler,

Hamuru icin,

250 gr un
8 kasik z.yagi
4 kasik yogurt
hamur kuru ise toparlamak icin gerekirse, 1-2 kasik su

Pizza ustu,

1 kasik domates salca
1 kasik biber salca
3 sap dogranmis taze sogan
1 dogranmis kirmizi dolmalik biber
3 tane dogranmis carliston biber
3 tane dilimlenmis mantar
250 gr dilimlenmis sosis ve sucuk
200-250 gr rendelenmis kasar

Pizza hamuru icin;

Unun ortasini havuz gibi acip, z.yag ve yogurdu koyduktan sonra; islak malzemeleri elimle iyice una yedirdim, kulak memesi yumusakligina yakin bir hamur elde ettim. Eger bu yumusaklikta degil ise dedigim gibi 1-2 kasik su serpip, tekrar iyice nemli malzemenin cekilmesini saglayabilirsiniz.
Bu arada 35cm'lik buyuk bir tepsiyi iyice yagladim. Hamuru oklava ile ortasindan kenarlara dogru yuvarlak acmaya calistim, hicbir zaman tam daire tutturamadigimdan, bu is uzerinde fazla durmuyorum. Ama mumkun oldugu kadar ince acmaya calistim yani kucuk parmagimin yarisi inceliginde diyebilrim ( herkesin parmak buyuklugune gore:)).. Yagli tepsiye yaydiktan sonra tekrar hamuru alt ust ettim, boylece ust kismi tepsinin yagini aldi. Iste simdi tam daire olmayan hamuru elimle iyice tepsiye uygun sekilde yaymaya calistim. (yagli olunca hamuru yaymasi daha kolay oluyor:))
Ayrica bu hamur pistiginde kenarlari kitir kitir oluyor ama alt taban hala yumusakligini koruyor:)

Benim firinim "pervaneli/turbo" dedikleri cinsten,bu yuzden firinin alt kisminda 15 dak pizza hamurunu tuttum ki alt tabani da iyice pissin diye. Bu arada pizza ustune konulacaklari dogradim.

mayasız pizza pişmeden

Pizzayi firindan cikartip 10-15 dak ilinmaya biraktim. Uzerine Domates+Biber salca karisimini kasigin tersi ile surup; sirayla dogranmis sogan+biber+mantar+soguk et ve kasarlari serptim.

Tepsiyi tekrar 180 derecedeki firina verdim,yalniz bu sefer firin orta katinda!!! 12-15 dakikada ne zaman ki uzerindeki kasar eriyip; kizarmaya baslayinca firindan alip direk sofraya getirdim. Eger yaninda domatesli yesil salataniz var ise bu pizza ile cok guzel gidiyor:)

afiyet olsun


Sağlıcakla kalın

3 yorum:

ebru dedi ki...

neşe hanım ellerinize sağlık . pizzanın resmini sabırsızlıkla bekliyorum.çok değişik bir pizza olduğunu sanıyorum önce pişirip sonra malzemelri eklemek tuhaf:(
bende deneyeceğim.

benimde nacizane bir sitem var beni de arkadaşlarınızın içine eklerseniz sevinirim. bu blog işinde pek arkadaşım yok da:((

neyse sevgiyle kalın ellerinize sağlık....
http://ebruliyemektarifleri.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Canim tarhana corba benim de severek yedigim bir lezlet annem kendisi hazirliyor ve bize gönderiyor ellerine saglik sevgiler canim

Ferkay dedi ki...

Eline sağlık Neşecim bayılırım pizzaya yarın yapayım hemen.