13 Nisan 2014 Pazar

Zeytinli Baharatlı Pilav



Dün akşam yemeğine gelen arkadaşlarıma değişik bir lezzet sundum. Aslında akşam üzerim Home TV seyrederken birden koltuktan fırlayıp bu pilavı ben de yapacağım demekle başladı herşey :) Programda verilen tarifle sadece bir kaç malzeme uydu. ( asıl malzemesi olan deniz mahsulleri yoktu sadece , midye , istiridye, ahtapot, karides, kalamar gibi :)) ) ama tarifteki siyah ve yeşil zeytinlere üstelik çekirdekli olarak sadık kaldım :) bu çekirdekler sofrada epey alay konusu oldu ama olsun bence gayet güzeldi :) Ama şu varki pilavın tadı çok beğenildi :)

Malzemeler ;
- 3 çorba kaşığı yazın konserve olarak yapılan zeytinyağlı domates ve yeşil biber kavurması. ( yoksa tazesi kavrulabilir )
- 1 bardak pirinç ( 1/2 saat sıcak suda bekletilip iyice yıkanmış )
- 1 bardaktan biraz daha fazla su
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 10 adet yeşil zeytin
- 10 adet siyah zeytin
- 2 sap taze soğan ( sadece yeşil sapları )
- tuz , kimyon , karabiber , toz kırmızı biber 
- dereotu, nane ve taze soğan

Konserve domates biber kavurmasını 2 sap taze soğanı doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz. Üzerine baharatları ve zeytinleri ekleyip bir müddet kavuruyoruz. Yıkadığımız pirinci ekleyerek çok harlı olmayan ateşte bir müddet çevirip üzerine suyunu ekleyerek ocağı harlı duruma getirip kaynadıktan sonra ateşi kısık duruma getiriyoruz. Suyunu çektikten sonra ocağı kapatıp pilavın demlenmesi için üzerine kağıt havlu koyup bir müddet bekletiyoruz. 
Demini aldıktan sonra ince ince doğradığımız nane, dereotu ve taze soğanın yeşil kısımlarını pilava ekleyip karıştırıyoruz.
Soğuk servis yapıyoruz. 

Sağlıcakla kalın. 

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

hımm nefis nefissss.ellerine sağlık canım.sevgiler.