18 Nisan 2014 Cuma

Reçelli Yumurtalı Ekmek Kızartması



Başka çarem yok kendime şu andan itibaren yemek kanallarını seyretmeyi yasaklıyorum yoksa halim ne olacak bilemiyorum :) Bundan sonra Home TV ve Turkmax Gurme yok sadece İz TV ve Natiınal Geo seyredeceğim :)
Kendime koyduğum bu yasaktan sonra 1 saat önce izlediğim ve hemen hayata geçirdiğim bu güzel lezzeti hemen sizinle paylaşayım belki beş çayına yaparsınız :)
Yapımı çok kolay , yemesi ise yapmasından daha kolay ve kısa :)
Orjinal tarifinde ekmeklerin içinde Antep fıstıkları vardı ama bende olmadığı için koymadım. Ayrıca orjinalinde frambuaz marmelatı kullandı , ben vişne reçelinin sulu kısmını kullandım. 
Yani önemli olan yapmaya niyet etmek malzemeler teferruat , hele benim gibi malzeme değişikliği yapmayı sevenler için :))

Malzemeler ;

- 2 dilim büyük boy köy ekmeği ( tost ekmeği de olabilir )
- vişne reçeli ( ya da hangi reçel ya da marmelat varsa )
- 3 yumurta
- üzeri için pudra şekeri
- kızartmak için ayçiçek yağı

İki dilim ekmeği üst üste koyup ikiye bölüyoruz sonra her iki parçayı da üçgen olacak şekilde ortadan kesiyoruz , 4 adet iki katlı ekmeğimiz oluyor. 
Yumurtaları iyice çırpıp geniş bir kabın içine alıyoruz. 
Aralarına reçel sürdüğümüz ekmekleri 2 kat olarak yumurtaya koyup, ekmeklerin yumurtaları iyice çekmesi için alt üst çevirip birkaç dakika bekletiyoruz.
Çok fazla yağ koymadığımız tavayı ateşe koyuyoruz yağ kızınca arasında reçel olan çift kat yumurtalı ekmeği kızartıyoruz. Çok harlı ateşte kızartırsak yumurtalar hemen yanacaktır bu sebeple ateşi harlı durumda tutmuyoruz.
Altın rengi olup yağdan aldığımız ekmekleri kağıt havlunun üzerinde hafifçe soğumasından sonra servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpiyoruz. 

Sağlıcakla kalın. 


1 yorum:

Dilek'le Mutfakta dedi ki...

Güzel olurmu bilmem..zaten yumurtalı ekmeği pek sevmem..reçelli oluşu...hayırr ben bunu yemem Neşecim , otur sen ye..ŞAKA ŞAKA..Eline sağlık canım..öptümm