8 Ocak 2012 Pazar

Portakal Suyu ile Fıstıklı Pilav

Değişik nasıl pilav yapabilirim diye düşünürken elime geçen malzemelerin kullanılmasıyla ortaya çıkan bir çeşit oluverdi:-)


Dün akşam yiyenlerinde beğenisi aldığına göre paylaşmam şart oldu :-)


Malzemeleri:


- 1 su bardağı pirinç


- 1,5 çorba kaşığı tereyağı


- 1 fincan kadar dolmalık fıstık


- 2 çorba kaşığı dolmalık üzüm


- 3 adet taze soğanın yeşil yerleri ( ince ince doğranacak )


- 2 adet portakalın suyu


Pirinci 15-20 dakika sıcak ve tuzlu suda ,ayrıca üzümleri de ayrı bir kapta sıcak suda bekletiyoruz.


Tencereye fıstıkları koyup hafif ateşte karıştırarak pembeleştiriyoruz , tereyağını ve soğanları ekleyip bir iki kere çeviriyoruz ve üzerine iyice yıkadığımız pirinci ekleyip çok az kavuruyoruz , üzümleri ekleyip üzerine sıkılmış portakal suyuna su ilave edip 1 bardaktan çok az daha fazla olacak şekilde sıvıyı da ekliyoruz , istenilen kadar tuz ilave edip kapağını kapatıyoruz.


Kaynadıktan sonra ocağı kısıp suyunu tamamen çekince ocağı kapatıp demlenmesi için üzerine havlu kapatıyoruz.


Servisten önce ezmeden karışıtırıyoruz.


Sağlıcakla kalın.

4 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

ellerine sağlık alrenatif güzel bir pilav olmuş,keyifli pazarlar..

Mutfak Havlusu dedi ki...

Pirinç pilavı pek sevmem ama bu şekilde çok leziz olmuştur daha da yedirtir:-)
ellerinize sağlık.

ss dedi ki...

MERHABALAR PİLAVINIZ GERÇEKTEN ÇOK BAŞARILI ELLERİNİZE SAĞLIK.

ŞÜKRAN dedi ki...

Ellerinize saglik görünüm cok güzel, lezzetide zaten onaylanmis :) sevgiler