Gecenin son tarifi:-)
Eşimin en favori hamur işlerinden biri olup her Beyaz Fırın'a gidişimizde mutlaka alınan ve en kısa zamanda tüketilen çeşitlerden birisidir.
Bende geçen haftadan beri aklımda olan ama evde mahlep olmadığı için hep ertelediğim süprizlerimden bir tanesini bugün yaptım .Allahtan yaptığım ve piştiği sırada evde değildi ve süprizim bozulmadı:-)
Hamur işlerinden ziyade genelde tencere ve fırın yemekleri benim favorilerim ve başarılı olduğum konular ,ama inat edince hamur işlerinide becermiyor değilim :-))
Bir kaç kere daha yaparsam hem yapılışını ezberlemiş olacağım hemde ara sıra yapacağım hamur işleri listeme girmiş olacak.
Vereceğim tarifin orjinalinde tüm hamuru 3 parçaya bölerek bir adet çörek yapıyordu ama ben küçük küçük bir kaç çörek yapmayı daha uygun buldum , en azından bir kaç tanesini dondurucuya attım çözülünce fırından çıkmış gibi tazecik olacaklar.
Malzemeler ;
- 5-6 su bardağı un
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- 2 çay kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 1/2 su bardağı ılık süt + 1/2 su bardağı ılık su
- traş fındık ( üzeri için )
- 1 yumurta sarısı + 1 çay kaşığı pudra şekeri ( üzeri için )
Mayayı ılık süt ve suda iyice karıştıyoruz. Havuz şeklinde açtığımız unun içine tüm malzemeyi ve mayalı sıvıyı karıştırarak hamur yumuşak kıvama gelene ve ele yapışmayana kadar yoğuruyoruz , ele yapışırsa azar azar un ilave ediyoruz.
Hamurun üzerini sıcak nemli bezle örtüp kabarana kadar yarım saaten fazla bekliyoruz. Kabaran hamuru istediğiniz ölçülerde topaklara ayırıp saç örgüsü yaparak şekillendiriyoruz.Üzerine pudra şekeri ile karışmış yumurta sarısını sürüp fındıkları serpiştirip önceden çok hafif ısıtılmış 160 derece fırında pişiriyoruz ( piştiği kızarması ve kabarması ile anlaşılmaktadır )
Sağlıcakla kalın.
17 Ekim 2010 Pazar
Paskalya Çöreği
Etiketler:
hamur işi börek kek vs...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
ellerinize sağlık.. ne zamandır bi paskalya tarifi arıodum sizi bulduğum iyi oldu :) deneyeceğim.. sevgiler..
Fotoğraf çok çekici ve ben de çok severim paskalya çöreğini, teşekkürler Neşe'cim...
bende mutlaka alanlardanım ama hiç yapmayanlardanımda:))))
ellerine sağlık nefis olmuş cnm
Neşe'ciğim,
Pek severim paskalya çöreğini. İstanbul'da, Feriköy'de bir pastaneninki pek güzel olur. İncecik dilimler kızartırsın, üzerine az biraz az şekerli çilek reçeliyle...
Ahh çok severim paskalya çöreğini, yapınca duramadığımdan yılda bir defa yapıyorum..ellerine sağlık canım
sevgiler
Yorum Gönder