17 Ekim 2010 Pazar

Kesme Hamurlu Kırmızı Mercimek Çorbası

Mısırlı Mercimek Çorbası

Bugünkü son çorba tarifim.

Bugünlerde havalar epey güzel ama bir kaç gün sonra soğuyunca sırayla bu tariflere gereksinim duyulacak , o zaman iyiki vermişsin diyeceksiniz:-)

Bu çorbayı bugün yaptım , bununda lezzeti eşim tarafından " harika " tanımı ile onaylandı , benden söylemesi :-)

Malzemeler ;

- 1 baş soğan ( küçük küp kesilmiş )
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 çay bardağı haşlanmış yarma mısır
- 2 çorba kaşığı kesme hamur
- kırmızı pul biber
- nane
- tereyağı
- istenildiği kadar tuz

Soğanı ve sarımsağı tereyağında iyice pişene kadar kavuruyoruz. Üzerine mercimek , haşlanmış yarma mısırı ilave edip , sıcak su ekleyerek bir müddet pişiriyoruz , daha sonra kesme hamuru ve tuzu ilave edip hamur pişene kadar kısık ateşte kaynatıyoruz , katılaştıkça sıcak su ilave ediyoruz.
Tavada bir miktar tereyağı eritip üzerine kırmızı pul biber ve naneyi ekleyip hafifçe kavuruyoruz ve bu karışımı kaynayan çorbaya ilave ediyoruz ( yağ kaynar suya döküleceği için sıçrama yapabilir - dikkatli olunmalıdır ). Bu şekilde bir müddet daha kaynattıktan sonra servise hazır hale gelmiş oluyor.

Sağlıcakla kalın.

Hiç yorum yok: