17 Ekim 2010 Pazar

Portakal Dilimli Zeytinyağlı Kereviz

portakal parçalı kereviz pismeden

- 4 adet kereviz ( yuvarlak dilim dilim doğranmış )
- 2 adet ufak boy havuç ( zar şekilde doğranmış )
- 1 çay bardağı dondurulmuş bezelye
- bir büyük kuru soğan ( ay şeklinde doğranmış )
- bir orta boy kuru soğan ( halka halka doğranmış )
- 2 portakal ( 1 tanesi dilim dilim doğarnış , diğerinin suyu sıkılmış )
- kereviz yaprakları
- 2 küçük boy kesme şeker
- istenildiği kadar tuz
- zeytinyağı

Bezelye , ay şeklinde doğramış soğan ve havucu karıştırıyoruz .Düdüklü tencerenin dibine halka halka doğranmış soğanları diziyoruz. Üzerine bir sıra limonlu suda beklettiğimiz kerevizleri bir sıra havuç-bezelye-soğan karışımını ekleyip aralara dilimli portakalları da ilave edip , malzeme bitene kadar tekrarlıyoruz .
Portakal suyu , zeytinyağı , şeker ve tuz ilaveli karışımı yemeğin üzerine döküp en üste kereviz yapraklarını koyuyoruz.Düdüklüde yaklaşık düdük öttükten sonra 5-6 dakika kadar pişiriyoruz. ( Normal tencerede de pişebilir )

portakal parçalı kereviz pistikten sonra

Not: Aceleci davranıp soğumasını beklemeden fotorafını çektiğim için ,buhardan dolayı maalesef pek net çıkmadı , puslu çıktı.


Sağlıcakla kalın.

Hiç yorum yok: