17 Ekim 2010 Pazar

Sütlü Taneli Mısır Çorbası

Taneli mısır çorba tencerede

Yeni bir tencere fotoğraflı bir çorba tarifi daha :-) Bu çorba mutfağa girdiğim anda gözümün önünde olan konserve mısırdan birden doğaçlama olarak ortaya çıkan bir çorba , sanki diğer yemeklerimin bir farkı var:-))

Ama şunuda ilave etmeden geçemeyeceğim ,doğaçlama olabilir ama lezzeti kızım tarafından beğeni ile onaylandı.

Malzemeler;

- 1 baş kuru soğan ( küçük küp halide doğranmış )
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çorba kaşığı mısır unu
- 1 küçük boy haşlanmış mısır konservesi ( ya da evde haşlanmış mısır )
- tereyağı
- 1/2 kg kadar süt.
- istenildiği kadar tuz

Tereyağında soğanı ve sarımsağı iyice pişine kadar kavuruyoruz. Üzerine mısır ununu ekleyip hafifçe kavurduktan sonra az miktarda süt ekleyip kıvama getiriyoruz. Sütün tamamını , tuzu ve mısırı ekleyip bir müddet kaynatıyoruz. Eğer katılaşma olursa bir miktar süt ile istenilen kıvama getiriyoruz ve servis yapıyoruz.

Sağlıcakla kalın.

Hiç yorum yok: