Yeni bir tencere fotoğraflı bir çorba tarifi daha :-) Bu çorba mutfağa girdiğim anda gözümün önünde olan konserve mısırdan birden doğaçlama olarak ortaya çıkan bir çorba , sanki diğer yemeklerimin bir farkı var:-))
Ama şunuda ilave etmeden geçemeyeceğim ,doğaçlama olabilir ama lezzeti kızım tarafından beğeni ile onaylandı.
Malzemeler;
- 1 baş kuru soğan ( küçük küp halide doğranmış )
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çorba kaşığı mısır unu
- 1 küçük boy haşlanmış mısır konservesi ( ya da evde haşlanmış mısır )
- tereyağı
- 1/2 kg kadar süt.
- istenildiği kadar tuz
Tereyağında soğanı ve sarımsağı iyice pişine kadar kavuruyoruz. Üzerine mısır ununu ekleyip hafifçe kavurduktan sonra az miktarda süt ekleyip kıvama getiriyoruz. Sütün tamamını , tuzu ve mısırı ekleyip bir müddet kaynatıyoruz. Eğer katılaşma olursa bir miktar süt ile istenilen kıvama getiriyoruz ve servis yapıyoruz.
Sağlıcakla kalın.
17 Ekim 2010 Pazar
Sütlü Taneli Mısır Çorbası
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder