3 Şubat 2010 Çarşamba

Akşam Yemeğindeki Lezzetler :-)

cigkofteci

Genelde hafta arası yeneklerimi hafta sonundan yaparım ama bu hafta sonu maalesef yemek yapmadım .İki akşamdır cumartesi akşamından misafirlerden kalanlarla idare ediyorduk ama artık onlarında süreleri dolunca ve ayrıca benimde canım yemek yapmak istemeyince işten gelirken ilk yardım duraklarımdan biri aklıma geldi ve hemen yolumun üzerinde bulunan Elazığlı Ahmet Usta 'dan çiğköftelerimi aldım :-)

cigkofte

Lezzet olarak şu ana kadar beğenerek yediğim çiğköftelerin başında geliyor , birde Develi'nin çiğköftesini çok beğeniyorum o ayrı :-)
Çiğköfte ile birlikte verilen yeşillikler ve turşular , çiğköfte kadar hoşuma gidiyor.
Bugün ilk defa etsiz olarak sarımsaklı hazırladıkları çiğ köfteden de tattırdılar ama tadını daha çok sarımsaklı kısıra benzettim , gerçeği gibi maalesef olamamış.
Ayrıca dükkandaki hizmet veren kişilerden de bahsetmeden geçemeyeceğim. Çiğköfteleri hazırlayan bey her zaman güler yüzlü ve hoş sohbet , her seferinde mutlaka bir tane tatmam için sunar , tabi bende geri çevirmem :-). Servise yardımcı olup kasada duran bayanda güler yüzlü , kapıdan son derece temiz ve ferah bir mekana giriyorsunuz , çok küçük bir dükkan ama içi ışıl ışıl. İstanbul'un çeşitli semtlerinde yerleri mevcut .
2005-2006 senelerinde kızım değişim programı ile yurtdışına okumaya gittiğinde bizede Meksika'dan lise talebesi bir genç kız 1 seneliğine gelmişti. İlk zamanlar çiğköfteden hoşlanmadı hatta nasıl yiyorsunuz bile dedi , ama gitmesine yakın " ben gidince Meksika'da çiğköfeyi nereden bulacağım" diye söylenmeye başlamıştı :-) İşte o zamanlarda bu dükkan vardı ve büyük poşetlerde vakumlanmış çiğköfteler satıyordu ( hala var ) , bir ara "alalımmı , acaba götürebilirmi "diye bile düşündük :-) Şimdi ona yazışırken çiğköfte yedik desem " hayır mama , ben çok özledi " der :-)) azda olsa Türkçe öğrenmişti :-).

icli kofte

Tabi çiğköftenin yanında içliköfte de olmadan olmaz :-) Şimdi bunuda benim kızım görünce " öff anne , gelince bende istiyorum " diyecek :-))
Elazığlı Ahmet Usta'nın içliköfteleri de çok güzel , çok fazla yağlı değil . Bugün ilk defa denemek üzere kaşar peynirli olandan da aldım , ama pek hoşlanmadım desem yalan olmaz , klasik olanı her zaman tercihim olarak kalacaktır.

Nursenin tabakları

Mekan ve yemek tanıtımımı bitirirken servis için kulladığım güzel tabaklarım için sevgili arkadaşım Nursen'e çok teşekkür ederim . Yaş günüm için almış . Bugüne kadar Nursen bana epey tabak ve kase türünde objeler hediye etti , hepside her zaman elimin altında , çok çok ve severek kullandığım eşyalarım . Eee bu demek oluyor ki devamını bekliyorum:-))) Tekrar çok teşekkürler canım arkadaşım....

Sağlıcakla kalın.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu sefer umarım yorum bırakmayı başarırım:-)) Yazını biraz önce okudum. Facebook daki resimli tariflere da baktım. Süper düşünmüssün şekerim. Çoğunun tadını bilmediğimiz için görüntüye bakarak yaparız artık (ne o getirdin de mi yemedik??)Tadı kadar yemeğin görüntüsü de önemli bence.. Baktım resim güzel hemen yaparım. Bu arada tabakları beğenerek kullanmana çok sevindim. Eeee sen bu kadar güzel yemek yaparsın da ben de senin yakın arkadaşın olarak bu kadar güzel yemekleri sergilemende yardımcı olmam mı:-) Çok öpüyor, başarılarının devamını diliyorum.. Kendimi hala işte gbi hissettim. Bu kadar comp. başında olmak yeter:-)

neseersoy dedi ki...

Bravo Nursen'cim bu sefer başardın.
Seni çok çok öpüyorum :-))