28 Aralık 2008 Pazar

Tavuklu Pilav

Tavuklu Pilav

Sanırım pilavın en vazgeçilmez hali tavuklusu. Bu akşam kesme çorbanın yanına bu pilavı da hazırladım birde yanına bol yeşillikli domatesli cevizli bir salata, işte kolay ve lezzetli bir Pazar akşam yemeği :-).

Malzemeler;

- 1 su bardağı pirinç ( 1 saat kadar sıcak suda bekletilecek )
- 1,5 su bardağından biraz az tavuk suyu
- 1 adet haşlanmış tavuk kalça ( ufak parçalara ayrılmış )
- İstenildiği kadar tuz

Islatılan pirinçleri iyice yıkadıktan sonra tavuk suyunun bulunduğu tencereye koyup üzerine tavukları ve tuzunu ilave edip kapağı kapalı olarak kaynayıncaya kadar harlı ateşte tutuyoruz, kaynayınca ocağı kısıp, tamamen suyunu çekince ocağı kapatıyoruz ve üzerine bir havlu örtüp bir müddet dinlendiriyoruz.
Dinlendirdikten sonra yavaşça karıştırıp servise hazır duruma getiriyoruz.

Sağlıcakla kalın.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

BEN COKS EVERİM TAVUKLU PİLAVI COK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK CANIM

Adsız dedi ki...

bence vaz geçilmez pilav türlerinden birisi emegine salık afiyet olsun.

elma şekeri dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor.

Sevgiler....

lezzetyolculugu dedi ki...

Hem kesme çorbayı(anneannem çok güzel yapar kayseri usulü)hemde tavuklu pilavı çok severim.Kızımda seviyor ellerinize sağlık.