27 Aralık 2008 Cumartesi

Biber Salçalı Bulgur Pilavı

Biber Salçalı Bulgur Pilavı

Bulgur pilavını çok seviyorum ama evde tüketen sadece ben olduğum için sadece kendim için yapmak aklıma gelmiyor, gelse bile nasıl bitiririm diye düşüyorum.

Ama bu sefer her ne kadar eşim pek ilgi göstermese ve sevmese bile zorla yedirmeye karar verdim ve bu akşamda başarılı oldum :-) . Beğendiğini söyledi, daha sonraki yapacağım bulgur pilavlarını riske atmamak için “ bir kaşık daha “ diye ısrarda bulunmadım :-).

Son derece az malzeme ile son derece lezzetli bir pilav oldu, buyurun deneyin :-).

Malzemeler;

- 2 su bardağı pilavlık bulgur ( iyice yıkanacak )
- 2 adet orta boy kuru soğan ( yemeklik doğranacak )
- 2 tepeleme doldurulmuş kaşık biber salçası ( benimkinden bulmanız biraz zor, çünkü sevgili Sevgi Teyzecim yapmıştı bana :-)) )
- 1 çorba kaşığı kadar tereyağı
- 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
- İstenildiği kadar tuz

Doğranmış soğanları tereyağında ve zeytinyağında iyice pişene kadar kısık ateşte kavuruyoruz. İçine biber salçasını da ilave edip bir müddet daha kavuruyoruz. Yıkamış olduğumuz bulgurları ilave edip üzerine tuzunu ve 4 su bardağı suyunu koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz. Ocağı su kaynadıktan sonra kısık duruma geriyoruz. Suyunu çekip pişince ocağı kapatıp demlenmesi için kapağın altına havlu seriyoruz. 5 dakika kadar sonra karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz.

Sağlıcakla kalın.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

BULGUR PİLAVINI BENDE ÇOK SEVERİM VE TAZE FASULYEYEDE ÇOK YAKIŞIYOR BEN DOMATESLİ VE ACI SİVRİ YEŞİL BİBERLE YAPIYOR SALÇA EKLEMİYORUM HAFİF ACIMSI TAT BULGURA ÇOK YALIŞIYOR HELDE YANINDA TURŞUDA VARSA HIMMM:))KELİME DORULAMAYI YORUMLAR BÖLÜMÜNDEN KALDIRISAN EĞER DAHA KOLAY YORUM YAZICAZ İNŞALLAH:)

neseersoy dedi ki...

yorumun için teşekkürler.
kaldırmaya çalışacağım :-))

Adsız dedi ki...

Ben de bulgur pilavını çok sevenlerdenim. Sunumun çok şık olmuş, bunu yememek mümkünmü?
Ellerine sağlık

Aybike Ceylan dedi ki...

Nese'cigim,
Ellerine saglik, ne kadar guzel olmustur o simdir. Sizlere afiyet seker olsun, sevgilerimi gonderiyorum.

Aybike Ceylan dedi ki...

Nese'cigim,
Gene ben, musadenle seni linklerime ekledim. Her zaman gorusmek uzere, cok selamalr.

Unknown dedi ki...

Bulgur pilavı nefiss görünüyor.yanında ayranda oldumu başka birşey istemem.
ellerine sağlık
sevgiler

lezzetyolculugu dedi ki...

Bulgur pilavı sevilmezmi yahuu.En sevdiğim pilavdır.Pirinçten daha faydalı üstelik.İçine biber,sarımsak falanda koyarım ben offf canım çekti yav akşama bizdede var kesin.Ellerinize sağlık Neşe abla.

Zehra Gürgen dedi ki...

Neşe'cim güzel yorumun için teşekkürederim.Seni linklerime ekledim. Bulgur pilavını bende severim. Bazen patlıcanlı yaptığımızda oluyor. Açıkçası ben herşeyi yakıştırıyorum bu pilaava.ama tabii ev yapımı salça gibi yakışanı yoktur. Ahh anneciğim geçen sene yapıp yollamıştı.Bitirmemek için çok özen göstermiştim :(
Ellerine sağlık canım. Bak sayende bu akşamın yemek menüsünü düşünmeme gerekte kalmadı.Bulgur pilavı yapacağım :))