27 Şubat 2009 Cuma

Künefe


Bu hafta iznim sırasında gündüz tv seyrederken kanallardan birisinde ama hangisi olduğunu hatırlamıyorum :-) Oktay Usta'ya rastladım ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e 3 dakika içinde künefe yaptırdı. Sarıgül ilk defa yemek yapımı ile haşır neşir olduğu için epey zorlandı gibi :-) ama gene de başarılı oldu.Bende denemeye karar verdim ve dün akşam ilk denemeni yaptım ama biraz kalın gibi oldu bir dahakine çok daha ince yapacağım :-)

Tarife geçmeden gündüz tv programlarından biraz bahsetmek istiyorum genelde bir akşam tv izleyicisi olarak, hangi kanalı açsam bir sürü seyircili kadın programlarına rastladım . Hemen hemen hepsinin konusu dönüp dolaşıp aynı , mutlaka yararlı bilgiler veren doktor ve hukuk adamları da konuk oluyor ama aradaki diğer haberler önemli konuları es geçtiriyor gibi geldi bana. Hele seyirci koltuğundaki kişiler kendilerini o kadar kaptırıyorlarki , özellikle bazılarını programın kadrolu elemanları gibi görebilirsiniz :-)

Hele hangi kanaldı hatırlamıyorum " Krizdeyiz " diye bir programı bir müddet seyrettim ve inanın ağzım açık kaldı :-)) Bir kaç evli çift aldıkları maaşları kendilerine uygun bir şekilde harcayamadıkları müsriflik yaptıkları için daha önce tanımadığım " sanırım gazeteci "bir bayandan yardım isteyerek planlı olmayı öğreniyorlar. Allah aşkına bu gençlere ailelerinde hiç mi yol gösterecek kimseleri yok ya da hiç mi kendi akıl ve fikirleri yok ki böyle bir program altında tüm özellerini ortaya döküyorlar. İnanın hiç aklım almadı ve sanırım da hiç alamayacak.

Ayrıca bu tarifimle sevgili http://sevincceden.blogcu.com/ sürdürmüş olduğu 37.ci "P.D.Ç.S"etkinliğine katılmış oluyorum.

Neyse ben tarfimi vereyim:-)

Malzemeler ;-
250 gr. tel kadayıf
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 200 gr. kadar dil peyniri ( bende taze kaşar olduğu için kaşar kullandım)
Şerbeti için;-
2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1tatlı kaşığı limon suyu

Kadayıfları bıçakla ufak parçalar halinde kesiyoruz. Parçalanan kadayıfın yarısını tereyağı ile yağladığımız tavamızı seriyoruz üzerine doğradığımız peyniri koyup kadayıfın diğer yarısını da peynirin üzerine koyup iyice ezilene kadar sıkı sıkı bastırıyoruz , hatta üzerine ağır birşey koyup belli bir süre bekletebilirsiniz de.Ocağımızı kısık ateşte yakıp alt kısmı kızarana kadar tutuyoruz daha sonra kadayıfı kaldırıp tavayı kalan yağ ile yağlayıp ters çevirerek kadayıfın diğer yüzünü kızartıyoruz .Diğer tarafta şeker, su ve limonu iyice kaynatarak şerbeti hazırlıyoruz.Kadayıfın diğer tarafı da kızarınca istenilen servis tabağına alıp sıcakken üzerine sıcak şerbeti döküp ve ceviz ya da şamfıstığı ile süslüyerek servise hazır duruma getiriyoruz.
Benim cevizlerim zaman darlığından dolayı biraz büyükçe oldu :-)

Sağlıcakla kalın.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

her akşam üstü o program banada denk geliyor sanırım kanal a mi neydi öle sacmaki dün yine karşılaştım ayakkabı boyamaya calısan cifler bayan müşteri buluyor beyimiz ise boyuyor saçpa sapan programlar tuhuf gülümsemelerle baktım kaldım inanın neyse tarifimize gelelim ellerinize sağlık

Zehra Gürgen dedi ki...

En sevdiğim tatlıdır. Ellerine sağlık canım. Ben cesaret edip hiç yapmadım.Süpersin cnm...

sevgiler

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Çok güzel görülüyor,
Şimdi denemede dur, bu yaşda bana yapılır mı bu?
Hepinize bayılıyorum.
Harika tarifler ve resimler.
Sevgiler...