11 Temmuz 2008 Cuma

Yoğurtlu Kolay Kabak


Acilen sofraya çeşit katmak istediğinizde başvuracağınız bir tarif.

Malzemeler;

- 1 adet orta boy dolmalık kabak
- 2 diş sarımsak ( dövülecek )
- 3 kaşık kadar yoğurt ( sulu olmayacak )
- 2 çorba kaşığı kadar ufak ufak kırılmış ceviz
- Çok az tuz
- Zeytinyağı, kırmızıbiber ve dereotu

Kabağı soyduktan sonra rendenin iri kısmında rendeleyip suyunu elimizle sıkıyoruz. Rendelenmiş kabağa yoğurt, ceviz, sarımsak ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz. Servis tabağına koyduktan sonra zeytinyağı ve kırmızıbiber karışımı ile süsleyip ortasına dereotunu yerleştiriyoruz.

Sağlıcakla kalın.

1 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ellerine sağlık sevgili Neşe, severek yaptığım ve afiyetle yediğimiz leziz bir salata yapmışsın.. Size de afiyet olsun..