5 Temmuz 2008 Cumartesi

Zeytinyağlı Paprika Biberi Dolması

Dün akşam arkadaşlarımız yemeğe geldi, onlar için Perşembe gecesi saat 24,00 civarı hazırlamış olduğum bir yemek. Eeeee görüyorsunuz insan arkadaşları için uykusuz kalıp yemek yapıp, ertesi sabah işe gidip, akşamına da onları ağırlayabiliyor J.

Malzemeler ;
- 7 – 8 adet küçük boy paprika biber
- 3 adet domates
- 1 su bardağına yakın pirinç
- 1–2 çorba kaşığı dolma üzümü
- 1 çorba kaşığı dolma fıstığı
- 2 büyük baş ronda da doğranmış soğan
- 1 adet kesme şekeri
- ½ çay kaşığı yenibahar
- ½ çay kaşığı tarçın
- ½ çay kaşığı karabiber
- 3 çorba kaşığı kadar sızma zeytinyağı
- İstenildiği kadar tuz
- Süslemek için dereotu

Dolmalık fıstığı çok az pembeleşecek şekilde zeytinyağında hafifçe kavuruyoruz. Fıstık kavrulunca içine doğranmış soğanları ekleyip onları da pişene kadar karıştırarak çok pembeleşmeyecek şekilde kavuruyoruz. Pirincimizi, üzümü ve diğer baharatları ekleyip 1 su bardağından biraz az su ekleyerek ocağı kısarak tencerenin kapağını kapatıp hafifçe pişmesini sağlıyoruz.
Dolma içimizi çekirdeklerini temizlediğimiz biberlere çok sıkı olmayacak şekilde dolduruyoruz, “ dolma içi arttığı için ben küçük domatesleri de doldurdum, gayet lezzetli oldu “ .Biber ve domateslerimizi yayvan bir tencereye dizip yarım bardak kadar su ve üzerlerinden çok az miktarda zeytinyağı gezdirip kısık ateşte tenceremizin kapağı kapalı olarak biberler pişene kadar tutuyoruz ( ortalama 10–15 dk. da pişiyor )
Soğuduktan sonra servis yaparken dereotu ile süsleyebilirisiniz.

Sağlıcakla kalın.

Hiç yorum yok: