11 Temmuz 2008 Cuma

Annemin Diğer Çocukları



Keşke bu iki güzel hayvan cinsi bir arada yaşasalar değil mi. ? Ama sanırım annem biraz çaba gösterse mutlaka tüm canlıları bir arada yaşatmayı başarır.
İşte annemim diğer çocukları , çocukları diyorum çünkü annem onlardan hep çocuk diye bahseder , " aman çocuğun karnı acıktı , aman çocuğa rüzgar geliyor , aman klima dokunur , aman çocuğun canı çeker köfte vereyim , salatalık vereyim , aman çocuğa bahçeden ot toplayım ( bu arada kedimiz öyle her türlü otuda yemez :)) v.s.... "
Hatta geçenlerde kediden " bu arada adı Serseri'dir " öyle bir bahsetti ki bende , " bundan sonra bende sana miyav diye sokulacağım , onu daha çok seviyorsun " diye sitem ettim , annemde boş bulunarak "yaa öyle " demezmi , gülmekten krize giriyorduk hepimiz :)))
İki güzel Muhabbet kuşunun mavi renkli olanı benimdi neredeyse 12 yaşında , diyebilirim , adı Çiko . Diğerini ise kuzenim anneme bıraktı ve böylece birken iki oldular.Ama ne yazık ki artık Çiko fazla uçamıyor , çok az havalanıp yerlerde dolaşıyor ancak , bu arada yeşil olanda onu yanlız bırakmıyor , o da Çiko ile tur atıyor yerde :)
Serseri'ye gelince , o artık bir kedi değil bir puma yavrusu edası ile üst kattaki kendine tahsis edilmiş olan evde yaşıyor , annem neredeyse hergün en az 2 saatini onunla geçiyor , ama bunu görev olsun diye değil , çok büyük bir sevgi ile yapıyor. Üst kattaki evimiz eşyalı bir şekilde uzun yıllardır durmaktaydı , ama bu sene boşaltıp kiraya vermeye karar verdik , tabi bu en çok annemi üzdü , çünkü çocuk ev değiştitecekti. Ama neyseki güvenli bir yerde ikamet edeceği için artık fazla üzülmüyor.
İşte sevgili anneciğim sana söz verdiğim gibi çocuklarıda bloğuma koydum , en kısa zamanda babamla bu yazıyı okuyacağınıza eminim.
Sizi çok seviyorum ..........
Sağlıcakla kalın.

1 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

Çocuklar çok güzelmiş. Kuş ve kedi bir arada biraz zordur ama ?
Bizimde eskiden kuşumuz vardı Çiko gibi yerde yürürdü.Maalesef kız kardeşimin ayakları altında son buldu yaşamı :(