22 Eylül 2014 Pazartesi

Unlu Yeşil Mercimek Çorbası - Annemden



Unuttuğum annemin lezzetli çorbalarından bir tanesi. Annem geçenlerde bahsedince çocukken ara sıra yaptığını hatırladım, ben de dün pişirdim hatta annemi tarifi tam almak için aradığımda kendisi de aynı anda yapıyordu , pişti olduk :)
Hem çok lezzetli hem de evde her an bulunacak malzemeler olduğu için pratik :)
Havaların hafiften serinlemeye başladığı şu günler itibari ile çorba mevsimi de açılmış oluyor, şimdi bloglarda çeşit çeşit çorbalar yerlerini alır , tabi sonrada bizim mutfaklarda yerlerini alır :) Yeniliklere her zaman açığımdır :)

Malzemeler ;

- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 3 çorba kaşığı kadar un
- 1 ortaboy kuru soğan( yemeklik doğranmış )
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- tuz ve kırmzıı pul biber

Yeşil mercimekleri yıkadıktan sonra haşlıyoruz. Hafifçe haşlanmaya başlayınca koyu renkli suyunu döküp sıcak suda mercimekleri yıkayıp tekrar sıcak suyun içinde pişirmeye devam etmeden soğuk suda çözdüğümüz unu ekleyip mercimekle birlikte pişiriyoruz. 
Arada sıcak su ekleyerek katılaşan kıvamı hafifçe açıyoruz. 
Diğer bir tencerede soğanı yağda iyice pişirdikten sonra salça ile bir müddet daha ocakta tutup ateşi söndürmeye yakın tuzunu ve pul biberini ekliyoruz. 
Bu salçalı sosu pişmekte olan mercimeğe katıyoruz. Mercimekler pişip çorba kıvamı istenilen seviyeye gelince çorbamız hazır hale geliyor. 

Sağlıcakla kalın. 

2 yorum:

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Merhaba umarim sende iyisin? :)) anne corbalari herzaman en guzel olanlar..arada yesil mercimeklede yapsam seninki biraz degisik..bir dahakine deneyim bende..afiyet olsun sevgiler

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok besleyici, sağlıklı bir çorba olmuş. Afiyetler olsun. Sevgiler,