14 Ekim 2014 Salı

Sarımsaklı Kırmızı Mercimek Çorbası

🚶

Havalar soğuyunca ve evde de kemik suyuna çorba ile tedavisine katkıda bulunduğum sevgili eşim olunca iki günde bir kemik suyuna farklı çorbalar yapmakta bana düşüyıor. 
Eşim 3 hafta önce iş dönüşü vapura yetişmek için koşarken düşüp maalesef kalça kemiğini kırdı , kan sulandırıcı hap kullandığı için 6 gün sonra ameliyat edilebildi ve kemiğine epey büyük bir aparat takıldı. Şimdi evde koltuk deynekleriyle yürüme alıltırmaları yapıyor gün ve gün daha seri hareket ediyor. 2 aylık tedavi sonucunda normal hayatına ve işine geri dönebilecek. Bu iki ay süresince de biran önce iyileşmesi için elimizden geldiği şekilde yardımcı oluyoruz. Tabiki İyileşince evde durduğumuz anların acısını bol bol gezerek çıkaracağız :)
Şimdi gelelim çorbamıza , gene kendimden birşeyler katmadan olmazdı :)
Kemik suyu için ayrı bir tarif yayınlayacağım , yapımı hiçte kısa olmayan ve emek isteyen bir uğraş. 

Malzemeler ;
-  1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1/2 çay bardağı ince bulgur
- 1 iri boy kuru soğan ( rondo da çekilecek )
- 3 diş sarımsak ( soğanla birlikte rondoda çekilecek )
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 4 paket kemik suyu
- istenildiği kadar tuz


Mercimekleri yıkadıktan sonra içine ince bulguru da katarak üzerine su ilave edip pişiriyoruz. Pişme esnasında mercimekler katılaşacağı için ara ara sıcak su eklemek gerekebilir.


Ayrı bir tencerede soğanı ve sarımsağı tereyağı ve zeytinyağında iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz , içine 1 kaşık unu koyup katılığını açmak için su ilave ediyoruz ve unun da kokusunun gidip özdeşmesi için bir müddet daha pişiriyoruz. 
Pişen soğanı mercimek ve bulgura ilave edip içine dondurulmuş kemik suyu bulyonlarını koyup bir müddet daha pişiriyoruz ve servise hazır hale getiriyoruz. 

Sağlıcakla kalın. 

Hiç yorum yok: