25 Mart 2014 Salı

Köfteli Kesme Hamur Çorbası



Hepimizde olmasada çoğumuzda artan yemekleri değerlendirme huyu vardır. Ben çorbada bu değerlendirmeyi epey aşmış durumdayım :) Ama işin kötüsü ev halkı aynı lezzeti istediğinde elde etmek epey zor , öncesinde ana yemeği yapmak gerekmekte :)
En güzel ve lezzetli çorba suyu yaptığımız kabak ve biber dolmasının artan suyudur. Hem sebzelerin , hem etin hem de baharatların tüm lezzeti suyuna geçiyor. Belli seviyede su ilavesi ve tel şehriye yardımı ile mis gibi bir çorba elde etmiş oluyoruz. 
Bugünkü yaratıcılık ise artan 2 adet salçalı köfteyi evden yapıp hazır beklettiğim kesme hamur ile birleştirip mis gibi bir çorbaya dönüştürmekle oldu :)

Malzeme bilgisi vermeye hiç gerek yok. 
Artan köfteleri küçük parçalara bölüp salçalı sosa sıcak suyu ekleyip kaynatırıyoruz. 
Kaynayan salçalı ve köfteli suya kesme hamurlarımızı koyuyoruz ( un,su ve tuz karşımı hamur hazırlayıp açıkyıryz , bolca unlayıp küçük küçük kesip bol un ile kurutup, unlu olarak kavanoza koyup saklıyoruz ) .İstenirse tuz ve baharat ilavesi yapılabilir . Hamurlar pişince çorbamız hazır hale geliyor. 

Sağlıcakla kalın. 

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Kesme hamur çorbasını yoğurtlu yapmıştım ama köfteli hiç denemedim, buzlukta kalan hamurumla bu tarifi deneyeceğim. Ellerinize sağlık..

mutfagabuyrun dedi ki...

hımm nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

mutfagabuyrun dedi ki...

hımm nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Gercektende misss gibi corba..gecenin bir vaktinde pekte canim istedi:) afiyetler olsun..

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor :)