19 Temmuz 2013 Cuma

Revani



Cevap TV çekimi için listeme giren ve vaz geçilmez bir lezzet haline gelen revaniyi kaç kere yaptım bilmiyorum :) şu anda da fırından çıktı şerbet için ılınmayı bekliyor :)
Fotoğraflar çekim sırasında yaptığım tatlıya ait , henüz yayına girmedi heycanla bekliyorum hatta tüm yakınlarım bekliyor :)
Çekim benim için epey güzel bir deneyim oldu , hem eğlenceli hem de zevkliydi. Ekip çok iyi ve güler yüzlü. Ayrıca epeyde başarılı olduğumu söylediler , hemen hemen hiç tekrar yapmadık sadece kendimi anlattığım son bölüm hariç , sanırım yemek yapmak ve anlatmak daha kolay :))) Dediklerimin bazılarını çekim sonrası hiç hatırlamadım , umarım komik şeyler çıkmaz , ya da çıkar böylece eğlenceli olur :))
Şimdi gelelim tarifimize. Bu tarif annemden , aslında geleneksel llezzetlerin tariflerinde annemin reçetelerine kuşkusuz güverim , senelerdir elinin lezzeti bozulmadan herkes tarafından takdir edilen lezzetler yapar. Burdan da anneciğime " ellerin hiç dert görmesin , biz de bu lezzetlerde mahrum kalmayalım " demek boynum borcu :)

Malzemeler ;
Hamur :
- 3 yumurta
- 3 fincan şeker ( klasik kahve fincanından çok az daha büyük bir fincan - annemin ölçüsü )
- 4 fincan irmik
- 4 fincan un
- 1 paket kabartma tozu
- 4 kaşık yoğurt
- 1 limon kabuğunun rendesi
Şerbet :
- 9 fincan şeker
- 10 fincan su
- 1 kaşık limon suyu

Öncelikle şekeri limon suyu eklediğiniz 10 fincan suda eriyene kadar kaynatıp , ılınması için cam kaba alıp bekletin. 

Yumurtaları iyice çırparken şekeri ilave ederek eriyene kadar çırpmaya devam edin. Yoğurdu ve limon kabuğunu ekleyerek bir müddet daha karıştırın. Bu karışıma un , irmik ve kabartma tozu karışımını ilave ederek tüm malzemeler özdeşleşinceye kadar karıştırın. Bu karışımı hafifçe yağlanıp unlanmış 25 cm çapındaki bir tepsiye döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 
Pişen revaniyi hafifçe ılınınca eğer varsa bir büyük boy tepsiye alıp ( şerbetlenince şişeceği için servis sırasında çıkartması kolay olacaktır ) yavaş yavaş ılınan şerbeti üzerine kepçe yardımı ile dökün. Tüm şerbet bütince ara ara dibinde biriken şerbeti kaşık yardımı ile alıp revanin üzerine gezdirin. 

İstenilen şekilde kesip hidistan cevizi ile servis yapabilirsiniz. 

Sağlıcakla kalın. 

2 yorum:

LaceToys dedi ki...

Canım ellerine sağlık. Geçen ay benide davet ettiler cevap tv den çekim için. Ama ben şimdilik kabul edemedim. Sabırsızlıkla senin çekimleri görmek istiyorum. Eminim muhteşem olmuştur..:)

mutfagabuyrun dedi ki...

nasılda güzel kabarmış.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.