18 Temmuz 2013 Perşembe

Fırında Kabak Mücveri



Bloguma uğramayalı epey zaman oldu. 
Biriken tariflerimi yavaş yavaş paylaşma zamanım geldi:)
Bu tarif kime yaptıysam beğeni kazanan ve ayrıca yapımı son derece basit olan bir lezzet.  Kızartmanın tadı tabi ki başka ama bunu da denemenizi şiddetle tavsiye ederim :)
Son zamanlarda fotoğraflarla tarif vemeye çalışıyorum. Bu benim yazmamı kolaylaştırıyor ama eminim yapmak isteyenlere daha fazla yardımcı oluyordur :)

Malzemeler :
- 3 yumurta
- 5 orta boy dolmalık kabak ( rendelenmiş ya da rondo da irice çekilmiş )
- 1 fincan mısır unu
- 1 fincan beyaz un
- 1 fincan tam buğday unu
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 demet maydanoz ( ince kıyılmış )
- 1/2 demet dereotu ( ince kıyılmış )
- 1/4 demet nane ( ince kıyılmış )
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane 
- istenildi kadar karabiber , kırmızı pul biber , zerdeçal , zencefil , tuz. 


Doğranmış kabağın üzerine yumurta , yağ ve baharat karışımını ekleyip karıştırıyoruz. 


Baharatlı kabağa taze yeşillikleri ekleyip harmanlıyoruz. 


En son unları ve kabartma tozunu ekleyip iyice birbirine karışmasını sağlıyoruz. 
Sulanma olduğu takdirde istenilen un cinsinden ekleme yapılabilir. 


Fırın tepsisine kağıdı serip malzemeyi ortada topluyoruz. 
180 - 190 derecelik önceden ısıtılmış fırında iyice pişene kadar tutyoruz. 

Sağlıcakla kalın 

1 yorum:

NzlGl dedi ki...

Mücveri çok severim. Eline sağlık Neşeciğim....
sevgiler