24 Temmuz 2013 Çarşamba

Çıtır Kadayıflı Muhallebi



Daha önce bir arkadaş ziyaretinde benzer bir lezzeti tatmıştım dün sevgili
http://fatoscatadlar.blogspot.com
sayfasında paylaştığını görünce benim de yapma zamanım geldiğinin kararını verdim :)  Malzemelerini toparlayıp anneme gidip orada yaptım. Sonuç gayet başarılı ve çok lezzetli. Yiyen aile fertlerinden de tam not aldım :)
Ertesi gün bile kadayıflar çıtır çıtır , bence hemen denenmeli :)

Malzemeler :
- 250 gr tel kadayıf ( küçük parçalarda kesilmiş )
- 70 gr tereyağı
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı kadar iri kıyılmış ceviz

Muhallebi için :
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 çorba kaşığı beyaz un
- 1 çorba kaşığı mısır ya da buğday nişastası ( ben buğday kullandım )
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti



Tereyağını yayvan bir tavada eritip küçük kesim yapılmış kadayıfları ekliyoruz. Kadayıfların rengi hafifçe dönene kadar karıştırıyoruz. 


Rengi dönen kadayıfa şekeri ekleyip altın rengi olana kadar karıştırarak kavuruyoruz. 


İstenilen renk elde edilince kırılmış cevizleri ekleyip karıştırıyoruz ve soğuması için cam kaba aktarıyoruz. 


Muhallebiyi yapmak için ; süt, şeker, un, nişasta karışımını çok fazla harlı olmayan ateşte devamlı karıştırarak pişiriyoruz. 


Kıvamı gelen muhallebiyi cam bir kaba alıp içine yavaş yavaş krem şanti ve vanilyayı ekleyip mikser ile yaklaşık 5 dk çırpıyoruz. İyice soğuyana kadar ara ara üzeri kaymaklanmasın diye karıştırıyoruz. 


Cam tepsimize kavurduğumuz kadayıfın yarısını serip elimizle bastırıyoruz. 


Üzerine soğuyan muhallebiyi döküyoruz. 


Muhallebinin üzerine kadayıfın diğer yarısını yayıp hafifçe bastırıyoruz. 
Buzdolabında üzerini kapatmadan en az 4 saat kadar tuttuktan sonra kesip servis ediyoruz. 
Sağlıcakla kalın. 

13 yorum:

Fatosca Tadlar dedi ki...

Merhaba Neşe'cim,
Tarifimi deneyip beğenmene çok sevindim canım. Benim de favori tariflerim arasında kendileri:))
Hem çok hafif hem de çok lezzetli. Bir tabak yiyen, hemen bir dilim daha istiyor o derece yani :)
Senin de ellerine sağlık detaylı fotolarla tarifi çok güzel aktarmışsın canım.
Afiyet, bal, şeker olsun.
Sevgiler...

Fatosca Tadlar dedi ki...

Bu arada bloğunu yeni izlemeye aldım. Çok ayıp bana :(((((
Öpüldün....

Ferkay dedi ki...

Ellerine sağlık Neşecim nefiss..

*mehtap dedi ki...

çok yediğim halde hiç pişirmedim, çok güzel bir tatlı, ellerine sağlık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nese sabah gordum ama yorum birakamadim..bu arada az once yaptim bende:))once festiganda vardi kadayifli tatli canim istedi sonrada senin sayfanda gorunce bu daha kolay geldi..muhallebim benim biraz daha basit oldu ama sanirim tadi guzeldir suan soguyor:))) tesekkurler vede ellerine saglik..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nese istersen bunu yayinlama:) simdi izledim verdigin tv.yi cok hos seni gordugumede sevindim bu arada:)) tarifi veren ve tariflerde cok guzeldi:))biraz kesiliyordu goruntu ama yinede bakabildim..tesekkurler sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Musait olunca bloguma bakarmisin>> Bu Pudingi denedim muthis oldu..nefis birseymis tesekkurler tarif icin:))

NzlGl dedi ki...

Neşeciğim
bende Nunu'nun sayfasında görüp yapmıştım ve çok beğenilmişti. Ellerine sağlık canım, sevgilerimle

Unknown dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
sevgiler

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor kadayıflı muhallebi:). Benim de çok sevdiğim tatlılardan biridir, oldukça hafif ve lezzetli oluyor.
Sevgiler:).
aslı

Unknown dedi ki...

çok güzel görünüyor tarifin detaylı fotoğrafları için teşekkürler. ellerine sağlık.

Nilgün dedi ki...

Merhaba Neşe Hn. Ferkay'dan size doğru geçiş yaptım sayfanız hoş ve sade paylaşımlarınız hoş. Başarılar kolay gelsin..

hdidem95 dedi ki...

afiyetler olsun canımmm
öpüyorum
www.hadisofraya.com