22 Kasım 2012 Perşembe

Zeytinyağlı Taze Börülce - Gümüşlük Pazarından

Gümüşlük'ten getirdiğim son ganimetimde bitti , bu yaz İstanbul'da da epeyce taze börülce yaptım ama oradan aldığım börülceler kesinlikle daha lezzetli oldu.Sanırım seneye epey stok yapacağım :-)

Malzemeler ;

1/2 kilo taze börülce ( içleri büyümüş olanları çıkartarak pişirdim yemekte daha güzel bir sunuş sağladı )
1 adet iri domates ( küp küp doğranmış )
1 adet iri boy kuru soğan ( küp küp doğranmış )
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı domates salçası
1 adet kesme şeker
istenildiği kadar tuz ve az miktarda karabiber

Tüm malzemeleri çiğ olarak ( kavurmadan ) düdüklü tencereye koyuyoruz , su eklemeye gerek olmadan tencerenizin ayarına göre 5 ila 10 dakika arası pişiriyoruz.

Sağlıcakla kalın.

6 yorum:

NzlGl dedi ki...

Börülceyi çok severim , ellerinize sağlık olsun, sevgiler

Tijen dedi ki...

Ne güzeldir Ege'nin börülcesi. Ben börülce çiçeklerine bayılırım Neşe'ciğim bilmem hiç yetiştirdin mi? Mor mor, çok güzellerdir.

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

*mehtap dedi ki...

Ege'nin sebzeleri İstanbul'unkilere benzermi hiç.Ben taze börülce hiç pişirmedim,kurusunu biliriz daha çok ama tazesi nefis görünüyor,ellerine sağlık...

Bak Bu Harika dedi ki...

çok severim ellerine sağlk

Gurme Şirine dedi ki...

börülceyi çok severim....
benim favorimdir...
ellerine sağlık canım...