14 Kasım 2012 Çarşamba

Zeytinyağlı Uzun Boylu Bamya - Gümüşlük Pazarından


Gümüşlük pazarında tontonmu tonton bir teyzem var , ağzında dişi kalmamış , hoş sohbet , sağlık için öğütler veren teyzem :-) 3 hafta boyunca bamyamı ondan aldım , her hafta alırken " mutlaka hergün 2 adet çiğ yiyin şeker hastalığına birebir " dedi , hatta her defasında elinde bir bamya çiğ yerken görüyordum:-) Bamyalar benim alıştığım gibi ufacık değil bazıları 10-15 cm. uzunluğunda ve gayet sert , ilk sefer aldığımda yumaşamayacağından endişelendim ama pişince bu endişem hemen yok oldu :-) Son çıktığım pazardan bir miktar alıp İstanbul'a da getirdim , şapkalarını kesip yıkayıp iyice kurutup derin dondurucuya koydum , bir paketim kaldı onu da yakında pişireceğime eminim :-)


Malzemeler;

- 1/2 kilo bamya
- 1 adet iri boy kuru soğan ( ay şekilde doğranmış )
- 1 adet büyük boy domates ( küp küp doğranmış )
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 adet küp şeker
- 3 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
- istenildiği kadar tuz ve karabiber

Şapkaları alınmış bamyaları ve tüm malzemeleri çiğ olarak düdüklüğe koyup düdük ötmeye başladıktan sonra ocağımızı kısıp 7-10 dk. civarında pişiriyoruz.
Soğuyunca servise hazır oluyor..
Sağlıcakla kalın.

3 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

severim bamyayı dondurucuya da çok koydum kış boyu yeriz diye:)
ellerine sağlık canım nefis görünüyor

mehtap dedi ki...

bu tip bamyaları kızartıyorlarmış,ama hiç denemedim.Çok severim ama çiğ tadı nasıl olur bilemedim:)Elinize sağlık.

LEYLA ILE YEMEK SAATI dedi ki...

ellerinize saglik.sizide sayfama beklerim