14 Kasım 2012 Çarşamba

Turp Otu - Gümüşlük Pazarından


Uzun zaman sonra tekrar bloğumla , sizlerle buluşmak çok güzel :-)

Emeklilik nasıl gidiyor diye soracaklar için hemen bir solukta cevabımı vereyim ; harika :-)). Ama garip olan bir şey sanki hiç çalışmamış gibiyim , sanki 24 sene aynı yerde başka birisi çalışmış , insan bu kadar mı siler ve yeni hayatına hemen adapte olur :-)

Ekim ayını geçirdiğim ve önümüzdeki sene itibariyle daha uzun zamanımı geçireceğim sevimli belde Gümüşlük pazarında tanıdığım ve tadını çok beğendiğim turp otunu sizlerle paylaşmak istedim.
Pazarımız küçük ama herşeyi taze ve bahçeden yeni koparılmış olarak bulmak mümkün , pazarcı teyzeler ise bir harika , hem alışveriş çok güzel hem de sohbet . Kendilerinden tarif konusunda epey yardım aldım .Özellikle otlara çok meraklı olduğum için bilgi almak istedim ama kış döneminde çok fazla ot olduğunu kışın gelmemi tavsiye ettiler ,sanırım dayanamayıp bu tavsiyeyi yerine getireceğim :-)

Turp otunun pişmeden önce bu kadar lezzetli olabileceği aklıma gelmezdi. Pişirmeden önceki fotoğrafları maalesef yok , çekmeyi atladım , pişince rengi çok güzel bir yeşile dönüşüyor .

Kibrit çöpü uzunluğunda kesip bolca yıkadığımız otumuzu tuz ekleyip kaynattığımız suda makarna haşlar gibi yaklaşık 10 dakika kadar pişiriyoruz.
Servis edeceğimiz zaman limon ,zeytinyağı ve sarımsak sosunu ilave diyoruz , daha önce soslanırsa renginde kararma olacaktır .

Hafifçe haşladıktan sonra soğan ile kavurup üzerine yumura kırarakta farklı bir lezzet yapılabiliyormuş , ben henüz denemedim , bir sonraki denemem o olacak.

Pazarımızdan küçük bir kareyi de sizlerle paylaşmak istedim ; zengin , renkli ve en önemlisi çok taze.

Sağlıcakla kalın.

1 yorum:

*mehtap dedi ki...

emekliliğiniz hayırlı olsun,benim bu yaz emekliliğimin 3.yılı doldu.Rahata çabuk alışılıyor:)