Dün akşam için yaptığım diğer bir tarif , tadını ben çok beğendim , kalmadığına göre yiyenlerde beğenmişti:-))
Malzemeler;
1,5 su bardağı pirinç - 1 saate yakın sıcak ve tuzlu suda ıslattım
1/2 çay bardağı kuş üzümü - 1 saate yakın suda ıslattım
1/2 çay bardağı dolmalık fıstık - ben biraz az kavurdum biraz daha kavrulmalı
1 çay bardağı haşlanmış mısır yarması
2 sap taze soğan - ince ince doğranmış
çok az zeytinyağı - istenilen kadar tereyağı ve tuz
Tencerede öncelikle çok az zeytinyağında fıstıkları pembeleştiyoruz daha sonra soğanı ekleyip kısık ateşte çevirdikten sonra iyice yıkayıp süzdüğümüz pirinci ve tereyağını ilave edip hafifçe karıştırarak bir müddet kavuruyoruz 1,5 bardaktan biraz fazla su ekleyip üzümleri ve haşlanmış mısırlarıda ilave edip tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya başlayınca suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Suyunu tamamen çekince kapak ile tencere arasına kağıt havlu koyup en az 10 dakika demlenmesini sağlıyoruz.
Servis yaparken dereotu ile süslenebilir.
Sağlıcakla kalın.
7 Ağustos 2011 Pazar
Çeşnili Pilav
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Ellerine sağlık zaten görüntüsündne ne kadar lezzetli olduğu belli. Sevigler:)
Elinize sağlık nefis görünüyor. sevgiler
elinize sağlık. zengin malzemeli bir pilav olmuş. eminim çok lezzetlidir. afiyet olsun. sevgiler.
ellerinize saglık..mısırı bende cok yakıstırırım pilavlara eminim tadı gercekten güzeldir..sevgiler...
owww çok güzel görünüyor neşecim ellerine sağlık afiyetler olsun sevgiler
Alttaki makarna, üsteki pilav of of of
Ellerine sağlık, çok güzel görülüyor, hem ikisinide çok severim:))
Sevgiler...
Yorum Gönder