11 Nisan 2010 Pazar

Güzel Bir Akşam Yemeği - ITO - Kandilli

ITO Sultan Köşk Dışı
Bugün arkadaşlarımıza yutdışından gelen misafir öğrenciyi gezdirmek ve yemeklerimizi tattırmak amacıyla ITO 'un Kandilli Cemile Sultan Korusu'n daki Sultan Köşk Restauranta gittik.
Genelde yazın ya da güzel havalarda eşimle beraber hem manzara seyretmek hem de güzel bir yemek yemek amacıyla sık sık geldiğimiz yerlerden birisidir.
Arkadaşlarımızında misafir öğrencilerini götürmek istedikleri bir yer arayışı içinde olduklarını öğrenince hemen aklıma bu güzel manzaralı yer geldi. Deydide doğrusu.
Hem de bana yazıya dökecek mekan çıkmış oldu:-) Aslında elimde daha önceden çekilmiş bir sürü fotoğrafı olupta bir türlü fırsatını bulup yazıya dökemediğim yerlerin başında diyebilirim , demek kısmet bugüneymiş :-)

ITO Seyir Tepesinden Manzara

Sultan Köşk Restaurant'ın üst bölümünde bulunan Seyir Tepesi'nin gördüğünüz gibi müthiş bir manzarası var , ama çok esintili bir yer yazın bile rüzgardan ürpertiyor , üzerinize birşey alıp dolaşmak gerekiyor.

ITO Boğaz

Koru'nun diğer bölümünde bulunan Koru Restaurant'ının ve havuzun hakim olduğu manzara ise bir tarafta Boğaziçi Köprüsü diğer tarafta ise Boğaz'ın eşsiz güzelliği.

ITO Sultan Köşk

Sultan Köşk'ün iç manzarası gayet ferah , bir taraf Seyir Tepesi'nin yemyeşil çimen ve ağaçlarına , diğer taraf ise Boğazın İkinci Köprü bölgesine bakıyor.

ITO Mutfak

Yemekleri hazırlandığı ve ızgaranın olduğu yer restaurant'ın içinde ve yapılanları görebiliyorsunuz. Tam anlamıyla Kebapların yoğunlukta olduğu bir menüye sahip bir yer ve ızgarada içerde olmasına rağmen kesinlikle üzerinize hiç bir koku sinmiyor , müthiş bir havalandırma sistemi yapmışlar . Sadece dışarı çıkınca anlıyorsunuz , çünkü dışarısı buram buram kebap kokuyor:-)

Bu kadar bahsettikten sonra yemeklerden bir demet yapmanın zamanı geldi sanırım :-)

ITO Karışık Kebap

Karışık Kebap

ITO Közde Patlıcanlı Sultan Kebap

Közde Patlıcanlı Sultan Kebap

ITO Adana Kebap

Adana Kebap

ITO Tavuk Şiş

Tavuk Şiş

ITO Salata

Yeşil Salata ( bu kadar eti ancak böyle bir salata yumuşatır :-) )

ITO Fırın Sütlaç

Ve son olarak Fırın Sütlaç.

Güzel bir akşamdı .

Sağlıcakla kalın.

3 yorum:

HÜLYA dedi ki...

harika bir gezi olmuş her kara ayrı güzel. keyfiniz daim olsun ..

sevgiler

Ferkay dedi ki...

Hakikaten çok güzel bir manzara,
ne kadar iyi düşünmüşsün canım benim.
Öpüyorum kocaman..

sarımutfak-hande dedi ki...

buraya ramazanda gitmiştim çok güzel bir yer hele manzara doyumsuz:)))
afiyetolsun size canım
sevgiler