5 Nisan 2009 Pazar

Pazar Kahvaltısı Ve Moda'da Bir Gezinti

Casa Di Moda

Çok önemli olmasa bile şu sıralar bir dizi sağlık kontrolünden geçiyorum.Dün gittiğim doktor kalp ritmimi ölçmek için Holter taktı ve 24 saat boyunca canlı bomba gibi üzerimde kablolarla dolaştım:-) Neyse sabah o alet ile vedalaşıp kendisini sabah erkenden hastaneye teslim ettim .Sonuç yarın sabah belli olacak. Artık sistem çok ilerledi doktor bir telefon ile yanı başınızda oluyor sonuç için hastaneye gitmeye gerek kalmıyor. Tabi bunu şu anda çalıştığım ve özel sigortam olduğu için çok kolay telaffuz ediyorum , ilerde emekli olunca bakalım hangi sağlık sektörlerinden bu derece rahat yararlanacağım. Ne kötü değilmi yaş ilerledikçe işler daha güçleşecek:-(
Neyse konumuza dönelim ,eeee pazar sabahı erkenden evden çıkınca tekrar kahvaltı için eve girelecek değil dimi:-)
Dün Kadiköy'e bir kaç hafta sonra gideceğimiz Caveman adlı tek kişilik bir tiyatronun biletlerini almaya inmiştim ama epey erken gittiğim için bilet gişesi henüz açılmamıştı. Bende fırsat bilip Moda'ya doğru yürümeye başladım , hava o kadar güzeldiki yavaş yavaş havayı sindire sindire yürüdüm. Moda'ya geldiğimde oraya hiç kahvaltıya gitmediğimiz aklıma geldi , yürüşe sık sık geliriz ama nedense kahvaltı için hiç gelmediğimiz bir yerdir. Bu sebep ile en kısa zamanda bir pazar gelmeyi kafama koydum ve işte o pazar hemen ertesi gün oluverdi:-)
Sabah eşime istikamet Moda ileri deyince onunda hoşuna gitmedi diyemem çünkü sağ olsun kendisi dışarda yemeği pek bir sever:-)İşte bu kadar laftan sonra yukarıda fotoğrafta görünen Casa di Moda ' ya oturduk , aslında benim aklım yandaki Güverte'ydi ama orada yer olmayınca bu mekana girdik , ama pişmanda olmadık hani:-) Sadece çaylar kahvaltıdan epey önce geldi o kadar .

Casa Di Moda Kahvaltı Tabagı

İlk başta yukarıdaki tabak gelince gözüme biraz az gelmedi değil hani :-)Ama içi ıspanaklı küçük börekten bahsetmeden geçemeyeğim , eşim bile sebze ile arası fazla olmamasına rağmen çok güzel deyip afiyet ile yedi.Son derece hafif ve hemen hemen hiç yağsız bir börekti , aslında hamurunu soracaktım ama unuttum.

Casa Di Moda Omlet

Ama sonra ek olarak istediğimiz karışık ve gerçekten lezzetli omlet gelince hiçde az bir kahvaltı olmadığı ortaya çıktı:-) Omlette yok yoktu diyebilirim . Ben pek mantar tercih etmem ama mantarlar bile çok güzeldi , sanırım en çoğunu ben yedim :-)

Casa Di Modanın Kedisi

Şimdi bu pasaklının kahvaltıda ne işi var demeyin , o benim yanıbaşımda durup melül melül bakışla tek tek salamları yiyen bir canavar :-) Öyle pasaklı olduğuna bakmayın çok şekerdi , bir kere bile miyav demedi hatta jambonun yarısını bile yemedi , sanırım sabah mama dağıtan teyzeler tarafından epey iyi doyurulmuş benim yanıma da üzerine bir iki dilim salam yemek için gelmiş bir hali vardı :-)

Kırıntı

Kahvaltı ettiğimiz mekanın hemen yanıbaşındaki diğer mekandan bahsetmeden geçmem imkansız.Gençlik yıllarımızın vaz geçilmezi Moda'nın sembolü Kırıntı , özellike sosis tabağını çok severdim . Geçenlerde bir arkadaşımla geldik ama ben çok tok olduğum için sadece soda içtim maalesef o güzel sosisten yiyememiştim.Eminim gençlik yılları Kadiköy civarı ve Anadolu Yakasında geçmiş olanlar ve şu anda uzaklarda olanlar şimdi ahh ahh diyorlardır :-)

Moda çay Bahçesi

Kahvaltımızı bitirip gazetelerimiz okuduktan sonra şöyle azıcık yürüyelim dedik . Hava o kadar güzeldiki ne bunatıyor ne de üşütüyor , tam yürüyüş havası. Casa di Moda'dan çıkınca hemen karşımıza tarihi diyebileceğim Moda Çay Bahçesi çıktı . Bu mekanda çok hoşuma giden yerlerden bir tanesi pazar olduğu için epey kalabalıktı , buraya evden zeytin,peynir ve kahvaltılıklarınızı getirip yoldan da simitinizi alıp mis gibi çayınızı söyleyerek denize karşı harika hemde hesaplı kahvaltı yapabilirsiniz. Ayrıca yan yola kuralan tezgahlardan takılardan tutun , şallara hatta mutfak gereçlerine kadar hemen hemen herşeyden ihtiyacınız olanları alabilirsiniz de.

Cd

Şimdi bunlar nereden çıktı daldan dala atlıyor demeyin . Dün Kadiköy'den Moda'ya gelirken uzun zamandır girmediğim küçük bir müzik markete uğradım çok ayıp ama ismini tam hatırlayamıyorum , belki " Müzik Box " olabilir. Bir kaç sefer oraya gittiğimde çalışan çocuklar çok ilgilenmişlerdi ve bana seçtiğim ve onların önediklerini önce dinletip sonra satmışlardı. Bu seferde içeri girdiğimde çalan müzikler çok hoşuma gitti ve onlarında yardımı ile 2 tane CD aldım bir tanesi Vals ve Tangoların olduğu " Dance With Me " 2 CD den oluşuyor , diğeri ise Keman ve Piyano eşliğinde tamamen enstrumantal Türk Sanat Müziği eserleri.
İşte bu CD leri aldıktan sonra Moda Çay Bahçesine oturdum ve bir fincan kahve ile hem denizi seyrettim hemde CD lerin içeriklerini okudum .
Diğer iki CD ise son zamanlarda almış olduğum ve severek dinlediğim diğer albumler olduğu için sizlerle paylaşmak istedim. Bir tanesi uzun senelerdir takip ettiğim ve mümkün oldukça konserlerini kaçırmadığım İncesaz'ın son CD'si " Kalbimdeki Deniz" , diğeri ise gerçekten büyülü bir sesi olan Afrika kökenli İspanyol şarkıcı Buika'nın son CD si " Nina De Fuego", her ne kadar İspanyolca bilmesem bile İspanyol ve Latin ezgileri bana çok yakın geliyor.İşte son zamanlarda bende populer olan albümler bunlar ,eee hep yemek ve çevre bilgisi verecek değilim değilmi:-)

Moda Köpekcik

Yukarıdaki güzellikten Kadiköy ve Moda sokaklarında çokça bulunmakta , hemen hemen hepsi ya yaya kaldırımının hemen ortasında ya bankların gölgesinde ya da arabaların yanlarında yan gelip sere serpe yatıyorlar.Bugüne kadar hiç istiflerini bozupta yanlarından geçenlere baktıklarını görmedim.Hepsi çok tatlılar çookk. Hele birde iskelelerdekileri göreceksiniz , tam jeton alınan gişelerin önünde yatarlar ve jeton alanlar onları rahatsız etmemek için ( en azından benim gördüklerim ) uzanarak jetonlarını alırlar :-)Bu güzeller bence çevremizin canlılığı , onlara zalimce davrananlar ve katledenler için buraya maalesefki yazamayacağım düşüncelere ve laflara hakimim , sadece umarım onlarda aynı eziyeti görürler diyerek gene kibar bir şekilde bu konuyu kapatmak istiyorum.

Moda Deniz

Yolumuıza devam ederken karşımızdaki manzara müthiş , yukarıdaki fotoğraf Sarayburnu tarafına bakan uçsuz bucaksız bir mavilik.

Moda Deniz Adalar

Bu ise bir zamanlar uzun seneler yaşamış olduğum Adalar mazarasına hakim bir manzara. Deniz küçüklü büyüklü yelkenlilerle doluydu , hele birde güneş tam denizin üzerinde olduğundan size yazımla ya da fotoğraf ile o parlaklığı anlamam çok zor olacak , en iyisi siz önümüzdeki pazar hava güzel olursa ve de Moda'ya yakınsanız yakınen gözlemleyin:-)

Moda Iskele1

İşte diğer bir güzellik Moda İskelesi , uzun seneler vapurlara hizmet vermiş ve şimdi de ziyaretçilerine hizmet veren denizin kokusunu ve güzelliğini içinizde yaşatacağınız güzel bir mekan.Ama maalesefki son senelerde Moda halkını ve müdavimlerini üzen bir gelişme ile alkollü içki yasağı getirilen ( sanki oraya gelen insanlar neyi nasıl içeceğini bilmeyen kişiler ve tek işimiz alkol yasağı getirmeye kalan durumdayız , neyse fazla konuşarak bu blogun sınırını aşmak istemiyorum) bir mekan haline geldi.

Ali Usta

Arabaya doğru giderken senelerin dondurmacısı Ali Usta'nın önünden geçtik. Bu eski mekanında göstermeden bu yazımı sonlandırmak istemedim.

İşte böyle güzel bir pazar kahvaltısı ve gezisinden sonra ufak bir alışveriş ve külkedisi mutfağa girdi ve bir kaç zeytinyağlı yaparak yeni bir haftaya azda olsa hazırlandı :-)

Sağlıcakla kalın.

14 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

Neşe İstanbulu özledim şimdi..
Ne güzel bir pazar günü geçirmişsin.
Bana sorma ben evde pinekledim.Hava gibi bende pusluydum...
bu resimleri erken yayınlasaydın içim açılırdı :)
sevgiler

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Ahh Ah! dedim.
hemde nasıl, ama uzakta olduğumdan değil. Soğuklardan gidemediğimizden. Yakında inşallah.
Çok güzel bir gün geçirmişsin, sanki senle bende gezmiş gibi oldum. Hep bildiğim mekanlar ve sokaklar.
Çok severim Kadıköy'ümü, Moda'mı
Fenerbahçe parkımı, özgürlük parkımı.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

NE HOŞ BİR GEZİNTİ HEP BÖYLE HOŞ ZAMENLAR GEÇİR CANIM SEVGİLERİMLE........

keskinli dedi ki...

resimlere imrene imrene baktim dogrusu süper yerler ama nerde bizde o sans kiymetini bil bence kahvaltida afiyet bal seker olsun sevgiler

hdidem95 dedi ki...

canım öncelikle geçmiş olsun inşallah sonuçların güzel çıkar aman dikkat et kendini buarada ne güzel fotoğraflar sabah eşim istanbula gitti ah keşke dedim resimleri görünce bende gidebilseydim:((sevgiler

zerrin - misss dedi ki...

canım neşe, kadıköy'e modaya özlemim arttı :) Neyse yarından sonra ben de gelip özlem gidereceğim.

Dondurmada isterim ali ustadan :)

öperim sıcacık sevgiler.

Tijen dedi ki...

Dün akşam TRT'de Selim İleri'nin Not Defteri(nden) diye bir program vardı, orada eski Moda'yı anlatıyordu. Üzerine Moda'daki pazar kahvaltısını okuyunca özendim vallahi.

sarımutfak-hande dedi ki...

afiyetolsun yarasın cnm
mutlu sağlıklı haftalar dilerim

TAZE NANE dedi ki...

Bu güzellikler karşısında ben susuyum.
Herşey harika görünüyor.
Sevgiler.

NzlGl dedi ki...

Süper bir pazar günü geçirmişsiniz. Bizde bu geziyi ara sıra yaparız eşimle. Gerçekten manzara harikadır. Özellikle moda çay bahçesinde kahvaltı yapmanızı öneririm.
Umarım sonuçlarınız güzel çıkar.
Sevgilerimle

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

BENDE BAHAR VE YAZ AYLARINDA SEVERİM MODAYI. SIK SIK CLÜPTEYİZ.
PROGRAM VE ETKİNLİKLER YOĞUN MALUM .BİR BAŞKADIR KADIKÖY YAKASI...
SEVGİLER NEŞECİĞİM.

Unknown dedi ki...

Bu arada bende yine blog dünyamıza geri döndüm. Tekrar bana beklerim...

Sevgiler,

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

doğup büyüdüğüm ve şimdi de oğlumu büyüttüğüm yerler:)
ama senden dinlemek pek keyifli oldu:)
yaz kış çok severim modayı çook...
kahvaltı keyfiniz süper:)afiyet bal olsun size

sevgiler,öpücükler

HUYSUZBALIK dedi ki...

Eşimle ilk buluştuğumuz yer Moda. Ayrı bir özel bizim için. Ne zamandır gitmemiştim. Resimler ilaç gibi geldi. Sevgiler...