26 Nisan 2009 Pazar

Bir Pazar Toplantısı

Bir haftalık geçikme ile geçen pazar günü yapmış olduğumuz geleneksel kahvaltı şenliklerinden bir tanesini paylaşmak istiyorum:-). Şenliklere katılan arkadaşlarım yazımı bu kadar geç yazdığım için sitem ettiler , elbette haklılar ama ne yapayım bir kere tembellik hasıl oldumu yapacak birşey yok :-)

Naciye Ev çiçekler

İşte geçen haftaki kahvaltı programımız sevgili Naciye'de gerçekleşti.O güzelim evine görmüş olduğunuz rengarenk ve çeşit çeşit çiçek dolu bahçesinden geçerek girdik. Eeee tabi bahçesi mesleğinin inceliklerinden payını almış bir şekilde harikaydı. Aslına bakılırsa bu güzel bahçe sadece kahvaltı ile geçiştirilecek bir yer değil eni konu uzun uzun oturulup mangal keyfi yapılacak bir yer , değil mi Naciye'cim :-)).

Naciye Ev Kahvaltı

Bir müddet çiçeklerle çoşan bahçeyi bırakıp bir sürü özenle seçilmiş kahvaltılıkların bulunduğu salona geçiş yaptık. Sofranın üzerindekileri anlatmak çok zor hemen hemen hepsinin tadına baktım , kaç çeşit peynir sunmuştu hatırlıyamıyorum bu sebep ile aynı sofrayı tekrar istiyorum :-)) Kıymalı ve peynirli börekler , ben sadece kıymalıdan yedim müthişti , ayrıca Kıbrıs usulu hazırlamış olduğu yeşil zeytin " Cakisdes " ( kırma yeşil zeytin sarımsak , zeytinyağı ve taze nane ile sunuluyor) , harikaydı.

Naciye Ev Omlet

Efendim sofradakilerin yanısıra elllerimle büyük özen ile hazırlanmış omlette önce sofrada sonra midelerde yerini aldı :-) Omletin tarifini vermeme gerek varmı bilmiyorum ama son zamanlarda yumurta, süt ve zeytinyağdan oluşan karışıma 1 çorba kaşığı kadar mısır unu ve 1 çay kaşığı kabartma tozu ekliyorum çok daha dolgun oluyor , tavsiye ederim. Diğer malzemeler ise sizin arzunuza kalmış olanlar , ama kekik ve karabiber çok yakışıyor eklemeden geçemeyeceğim :-)

Naciye Ev Fındık

Herşey o kadar doğal ve tam yörelerinden gelmişki bazılarını sizinle paylaşmadan geçemeyeceğim , bu durumda diğer kahvaltılarda kullanılacak malzemeleri bizlerin dünyanın çeiştli yerlerinden getirtmemiz şart oldu, yoksa karizma tam çizilecek:-))Yukarıdaki fotoğraftaki Ceviz ve Fındıklar Artvin'den gelmiş.Ama İncir ve Kayısı Malatya Pazarında da sanırım :-) Naciye cevizi her zaman kabuklu olarak bulundurduğunu yerken kırdığını söyledi , böylece herhangi bir vitamin kaybına uğramadan tüketiyormuş. Fındıkları ise fırında kabuklu olarak kavurmuş ve daha sonra kırmış , gerçekten tavsiye ederim tadı çok güzeldi.


Naciye Ev Takılar

Bir müddet yiyeceklere ara verip el emeklerinden örnekler vermek istiyorum. Sevgili Nermin bu seferde göz alıcı şekilde muhteşem aksesuar ve giyisi ile gelmişti. Öncelikle hırkası tam anlamıyla renk cümbüşü ve sanat eseriydi , önündeki kurdelelerin bile renkleri birbirinden farklı tam yaratıcılık örneği , kızının sevgili Şabi'si tarafından örülüp işlenmiş bir güzellik.Boynundaki Trabzon Olgunlaşma tarafından satılan ve adı " Suzeni " olarak bilenen bir kolye. Eğer imkanınız varsa Tarbzon'dan kesinlikle edinmenizi öneririm gerçekten harika bir işçilik .Kullaklarındaki iğne oyası küpeler ise bir kaç sene önce Alaçatı'dan , 1999 depreminden sonra el işleri ve takı yaparak hayatını kazanan bir bayandan alınmış , kesinlikle çok kibar. Nermin bizim grubun en renkli ve öğretici üyesidir :-)


Naciye Ev Kedi

İçerdeki kahvaltı ve sohbet faslından sonra kahve ve çaylarımızın devamını içmek için bahçeye çıktık , bir müddet oturduktan sonra Nermin'nin başka bir işi olduğundan erken ayrılması gerekti ama ne yazık ki arabasının azizliğine uğrayarak yaklaşık yarım saat ustalarla uğraşıp durdular , ben de bu sırada bahçede nöbet tutarken benimle birlikte nöbete kalan bu yeşil gözlü kedinin sanırım 20 ye yakın pozunu çektim:-) Çiçekler içinde sanki biblo gibiydi , ya da fotomodel olarak dünyaya gelmiş gibi her pisi pisi deyişimde farklı pozlar verdi:-) Aslına bakarsanız bu güzel çiçeklerin içinde kim poz vermezki değilmi :-))

Naciye Ev Muz Ve Sabunlar

Arkadaşımın arabası olamayıp eşinin gelmesini beklemeye başladığında , zaten gitmesi gereken yere geç kalmış durumda olduğu için günün devamını hep birlikte getirdik ve gene doğal ürünlerle beslenmemize devam ettik. Fotoğraftaki muzlar ev sahibemizin babasının bahçesinden , kesinlike çarşıda satılan muzlarla alakası yok harikaydılar.Çiçekler nacizane benden , ev sahibesinin güzel çiçeklerinin yanında bir katkıda benden olsun istedim. Kalp ve gül şeklindekiler ise bizi arabasının yapmış olduğu yaramazlıktan dolayı yanlız bırakmayan arkadaşımız tarafından hepimize hediye olarak getirilen 100% doğal içinde herhangi bir katkı ve kimyasal madde olmayan sabunlar. Bu sabunları kimyager bir arkadaşı yapıyormuş ve kendisi de saçlarını hep bu sabunlarla yıkadığını kesinlikle her ne marka olursa olsun hepsinin kimyasal çok zararı olan şampuan kullanmadığını iletti. Ayrıca bu sabunların çok güzel kokularıda mevcut , saç için kullanılmasa bile çamaşır aralarına konarak hoş kokular bırakabilir.

Naciye Ev Sarap

Ve işte ilerleyen saatlerde geleneksel kahvaltı bitiş yöntemi , bir şişe kırmızı şarap 5 bayan arasında pay edilip bitirilir:-)))

Sağlıcakla kalın

7 yorum:

Naciye Şahiner dedi ki...

o çok güzel yazını okudukça ve fotoğraflara baktıkça valla özendim, bir an önce tekrarlayalım derim :)
sizler ne dersiniz güzel bayanlar?

HUYSUZBALIK dedi ki...

Oooo süpermiş kahvaltı masanız. Benim gözüm omletle o arkadaşın hırkasında kaldı. Afiyet olsun. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

BAHÇE,ÇİÇEKLER NEFİS BİR MASA HERŞEY ÖYLE GÜZEL HAZIRLANMIŞKİ SİZLER İÇİN ARKADAŞIN NACİYEYE BURDAN TEŞEKKÜRLERİMİ GÖNDERİYORUM...

NzlGl dedi ki...

Ne güzel bir gün geçirmişsiniz üstelikte anladığım kadarıyla 100 de 100 doğal:))))
Bitiş olayı çok hoşuma gidiyor.
Afiyetler olsun sevgili neşe hanım
sevgiler,
iyi haftalar

zerrin - misss dedi ki...

Neşeciğim, harika bir gün geçirmişsiniz. Bir kere kahavaltı harika. Ama ben bahçeye ve çiçeklere bittim. Hele o çiçekler içinde verilen poza bayıldım..

Afiyetler olsun

sıcacık sevgiler.

Zehra Gürgen dedi ki...

Neşe keyfiniz keyif canım..en son kırmızı şaraba bittim :) kıskandım ama :))

bak bende bu ekran karşısında kırmızıyı yudumlayarak yazıyorum bu yorumu..Keyfiniz hep böyle tam olsun canım.
sevgiler

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

AHHH...
BENDE OLSAYDIM !!!
:))))