8 Şubat 2009 Pazar

Tavuklu Salata Ve Hafta Başı Kararı

Tavuklu Salata

Yarın sabah itibari ile almış olduğum fazlalıklardan kurtulmayı kendime görev edinerek , konuya uygun olarak sizinle geçenlerde yapmış olduğum salatayı paylaşmak istedim :-)

Yaklaşık 7 sene önce sigara denen kendimi zehirleyen musubetten kurtulduktan sonra , o ana kadar bana ait olmayan fazlalıklarla tanışmaya başladım:-). Aslına bakarsanız sigarayı bırakmış olmanın verdiği büyük karar ve sebat ile almış olduğum kilolar beni çok etkilemedi , ama sanırım seneler geçince sigarayı bırakmış olmak o kadar büyük bir olay gibi görünmeme ama alınan kilolar büyük görünmeye sebebiyet vermeye başladı :-).

Şimdi kilo fazlalığı denince çok çok aşırı değil ama eşimin önceki senelerle kıyasladığı hafif bir tombiklik şeklinde denecek kadar diyebilirim :-)

Daha önce diyetisyene gittim ve başarı ile yaklaşık 12 kilo vererek eski halime çok yaklaştım ama maalesef blogumdan da belli olduğu gibi yemek yapmayı ve yaptıklarımı da yemeyi severek bazı kiloları geri almış oldum :-))

Ama dün akşam üstü uzun zamandır aklımda olan kendime çeki düzen verme işine başlamam gerektiğine karar verdim. Kararımı sevgili arkadaşım Özlem'in gözümün önünde neredeyse 36 bedene inmesi ve dün denediği ama almadığı saten pantalonun çok yakışması pekiştirdi (sanırım birazda kıskançlık söz konusu :-)) ) . Ayrıca akşam yemek yiyerek gittiğimiz tiyatroda yediğim yemekten dolayı rahatsız olmam yarın sabahki başlangıç için diğer bir etken. Tiyatro dönüşü eve gelince eşime " pazartesi sabahı itibarı ile düzen başlıyor " dediğimde " ne oldu ? kim ne dedi " diye alaycı bir soru ile karşılaştım :-)) , kendisi de artık tombiklikten kurtulmam gerektiğini bu yolla söylemeye başladı diye düşünürken , " başlıyorum ama sende akşamları ben ne yersem onu yiyeceksin " dediğim zaman benim yüzüm alaycı bir duruma geldi :-))) . Eee evde birlik önemli değil mi ? :))

Aslında uyguladığım liste ile normalden daha fazla yiyorum ama tüm yediklerim bir düzen içinde olduğu için çok rahat bir şekilde kilo verebiliyorum. Yani en önemlisi karar vermek ve başlamak . Hele sonuçlarını görmeye başladığım anda gerisi çok daha zevkli ve güzel geliyor.

Fotoğraftaki salatam her zamanki gibi bol yeşillikli olarak hazırlanmıştır.
İçinde olanlar kıvırcık , taze soğan , dereotu, kekik , sivri biber , domates , ceviz . Sosu ise limon,sirke,zeytinyağı ve tuz.
Tavuk ise 1 gün önceden buğday nişastası , süt , zeytinyağı, çok az sirke ve tuz ilebuzdolabında dinlentirip daha sonra teflon tavada kavurduğum tavuklar. Göğüsleri bu şekilde bekleterek çok yumuşak hale getirebiliyorsunuz , deneyin memnun kalacaksınız.

Evet yeni bir haftaya , yeni bir karar ile başlıyorum bana ve benim gibi kararı olan ve hali hazırda uygulayanlara kolay gelsin :-))

Sağlıcakla kalın.

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Yeni kararınız hayırlı olsun. En güzeli evdekilere de yediklerimizden yedirmek zaten:) hem onlarda sağlıklı beslensin diymi ama:)
Keşke yesek yesek kilo almasak:))

saniyesultan dedi ki...

canım aynı kararı bende verdim bugün itibarı ile rejimdeyim. Haydi gazamız mübarek olsun.

yildiz dedi ki...

Arkadasim,kararini destekliyorum.Ve de sonucunu merakla bekliyorum,bol sanslar ve sabirlar.....

Adsız dedi ki...

Ben de verebilsem şu fazlalıklarımı :)light tariflerini takip edip bi başlangıç yapiim artık.kolay gelsin başarılar canım:) sevgiler..(mutfakcini)

Adsız dedi ki...

ah bende bi karar verip başlayabilsem.sigarayı bile brakan ben yemeği bırakamıyorum.:)http://nagice.blogspot.com/

Unknown dedi ki...

NEŞECİM SEN O KİLOLARI BANA GÖNDER MALESEF BENİMDE ALAMAMA GİBİ BİR SORUNUM VAR ŞAKA FALAND EĞİL BÖYLE HASTALIK DERECESİNDE SEVİYORUM AMA BOYDA ÇOK FAZLA OLMAYINCA BENDE KÖTÜ DURUYOR SENİN ANLIYACAĞIN NEYSE ARKADAŞIM SANA DİYETİNDE BOL ŞANSLAR TAVUK SALATADA HARİKA OLMUŞ BEN KAYNAMIŞ OLARAK YAPIYORUM KAYNATILMIŞ MANTARLA EN KISA ZAMANDA TARİFİNİ YAYAINLAYACAĞIM BLOGDA ONUDA DENERSEN ÇOK LEZZETLİ BİR SALATA:)

NzlGl dedi ki...

Sevgili neşeersoy

Ben geçen sene 9 kilo verdim. Ama eşimle beraber yaptık rejimi. gerçi verdiğiniz kiloları korumak rejim yapmaktan daha zor ama, içine sığamadığım pantolonları tekrar giymek herşeye değiyor.
Size kolaylıklar diliyorum.
sevgiler

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

canım yorum için çok teşkr ederim..
az ve sık yiyerek yazın bende 7kilo vermiştim tekrar başlasam ne kadar iyi olacak aslında:) sana kolay gelsin...salatanda nefiss ellerine sağlık..yine beklerim kocaman sevgiler

arzumcum.blogspot.com dedi ki...

güzel yorumun için teşekkürler.
salata nefis görünüyor. ellerine sağlık. afiyetler olsun.sevgiler.

Aybike Ceylan dedi ki...

Nese'cigim,
Kolay gelsin, bu siralar bizim evde de menu boyle:))
Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

tebrikler sevgili neşe
hep beraber desteğiz sana..
sağlık gibisi yok, haklısın.
çok sevgiler
ellerine sağlık

lezzetyolculugu dedi ki...

Ayy beni çok gaza getirdin uzun süredir bende rejim yapmak istiyorum.Hatta eşime aldırdığım spor aletine binmek istiyorum.Ama her sabah 5 dakika sonra binerim diyip akşam ediyorum.Ay bende spor yapıcam diyet yapıcam.Negüzel doğumdan sonra eski kiloma dönmüştüm ama bu aralar tatlı tatlı nereye kadar.yapıp yemiycem(belki ucundan tadına bakarım:))Sıkılaşmam lazım.Birde sezeryanla doğum yapınca ne kadar zayıflarsan zayıfla spor yapmadan göbek gitmiyor.Ay çok dertliymişim ben bir anda patladı kusura bakma

Özlem dedi ki...

Neşe'cim,
Kararını canı gönülden destekliyorum çünkü bendeniz de aynı durumdayım, umarım sonuna kadar sürdürürüz,
sevgilerimle

Zehra Gürgen dedi ki...

Kolay gelsin cnm. Bencede gayet norma ve zevkli bir diyet benziyor. Böyle bir salata kimseyi diyetteyim depresyonununa sokmaz.

sevgiler..

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan dedi ki...

Diyet uzerine yazilan yazilari cok severek okuyorum. mesela eyvahyemekyandiocakbatti.blogspot.com Gonul, o da giyet gunlugunu yaziyor. Senin de hayirli haberlerini okuruz insallah.