21 Şubat 2009 Cumartesi

Patates Püresi Çorbası

Patates çorbası Yeni

Baktım ki uzun süredir çorba tarifi vermemişim ve fotoğraflarım arasında yaklaşık 1 ay kadar önce yapmış olduğum bu çorbayı görünce bu soğuk günler için ideal olacağını düşünerek yayınlamak istedim.

Aslında bu çorbada tamamen doğaçlama olarak meydana gelen çeşitlerimden bir tanesi, sanırım benim için planlanmış yemek yapmak çok zor çünkü her seferinde ya bir şey eksiltiyorum ya ekliyorum ya da tamamen değiştiriyorum :-) Ama yiyenler ve ben memnunuz, sanırım önemli olanda bu :-)

Bu çorba için eşimden gelen tek tenkit üzerine hazırladığım tereyağlı kırmızıbiberin fazla olup ona çok acı gelmesi. Acı koyarken elimi korkak alıştırmayım diyorum, ben seviyorum ya herkeste benim kadar sevmeli sanki :-)

Malzemeler;

- 3 adet patates
- 1 adet kuru soğan ( yemeklik doğranmış )
- 2 diş sarımsak
- 1 lt. Yakın süt
- İstenildiği kadar tereyağı ve tuz
- Üzeri için kırmızıbiber

Patatesleri soyup ve doğrayıp pişene kadar haşlıyoruz. Tavada soğanları ve sarımsakları iyice pişene kadar tereyağı ile birlikte pişiriyoruz ve pişen patatesi de ekleyip parçalayıcıdan geçirip istenilen kıvama gelene kadar süt ilave edip hafifçe kaynatıyoruz.
Servis sırasında tereyağında kızdırdığımız kırmızıbiberi çorbanın üzerine döküyoruz.

Sağlıcakla kalın.

3 yorum:

NzlGl dedi ki...

Tarif alınmıştır. En kısa zamanda yapılacak
teşekkürler , sevgiler

Tijen dedi ki...

Bayılırım doğaçlama tariflere Neşe. Benim de buna benzer bir patates çorbam var, renk versin diye ateşten alırken bol taze soğan koyuyorum içine. Yağ-süt ikilisi yerine de 200 ml krema.

Adsız dedi ki...

Doğaçlama fln değil ki bunu bende biliyordum ..yurt dışındaki teyzem öğretmişti