15 Şubat 2009 Pazar

Karara Devam :-)) / Sebzeli Erişte ve Elma Püresi

Geçen hafta başında almış olduğum fazlalıklardan kurtulma kararım son hızıyla devam ediyor.

Her ne kadar cumartesi günü birazcık bozulmuş olsa bile kaldığı yerden aynen devam :-)

Cumartesi günü 5 arkadaş olarak sürdürmüş olduğumuz geleneksel doğum günü kutlarımızın sonuncusunu Suadiye Cafe’de tamamladık. Bundan sonra ilk doğum günü gelene kadar her ay uygun mekânlarda toplanmaya devam edeceğiz. Eeee tabi en uygun mekân bir sonraki toplantı için Özlem’in evi seçildi J:-)

Gittiğimiz Suadiye Cafe de, rejimim ufak çaplı 2 şişe Ancyra/Kavaklıdere- Kalecik Karası, 1 peynir tabağı, 1 adet pizza, 1 sufle ve 1 dondurmalı profiterol ile katledilmiş olsa da mekân gerçekten hepimizin çok hoşuna gitti, ama sakın yanlış anlamayın bu saydıklarımı 5 kişi olarak paylaştık sadece bana ait değiller :-) Ama ardından 1 bardak çaya 5 TL yazıp hesap getirmeleri bizi çileden çıkarttı, ama bu kadar yiyip içen bir masaya bunun yapılmaması gerektiğini söylediğimizde hatalarını anladılar ve hesaptan çayları düşüverdiler, bu davranış günümüzün iyi bitmesine sebep oldu. Bu bilgiyi vermemin sebebi, günün birinde sizde Suadiye Cafe ye giderseniz çayın fiyatını bilin ve siparişinizi ona göre verin :-).

Güzel bir cumartesi günün ardından bugün evde mutfaktan çıkmayan külkedisi rolü üstlendim :-) Malum hafta arası için yemek lazım, Pazar gününden hazırlamadığım takdirde işten dönüş ve akşam yemekleri biraz işkence oluyor.
Neyse ben tüm yaptıklarımdan bahsetmeyeceğim, sadece diyete yönelik yapmış olduğum iki çeşitten bahsedeceğim.

Kabaklı Erişte

İlki gerçekten çok lezzetli olan sebzeli erişte, daha öncede soslu erişte tarifi vermiştim. Bu sefer erişteyi yarı su yarı süt ile haşladım daha lezzetli oldu. Haşlarken 1 çay kaşığı kadar zeytinyağı ve bir miktarda tuz ilave ettim.

Sosu içinde sayacağım tüm malzemeleri aynı anda bir tavada ara ara karıştırarak kavurdum.Paprika biber, yeşilbiber, 1 diş dövülmüş sarımsak, yeşil soğan, küçük küçük doğranmış dolamalık kabak, 1 çay kaşığı zeytinyağı, kırmızıbiber ve 1 tatlı kaşığı biber salçası. Kavrulduktan sonra kuru fesleğen ekledim. Pişen sosu suyunu iyice çeken erişteye karıştırdım ve servise hazır hale geldi.

Elma Püresi

İkinci olarak ise kalan elmaları değerlendirmek için işe elma marmeladı yapma için başlasam bile gene her zamanki gibi fikir değişikliği ile çok hafif bir diyet tatlısına çevirdim :-)

7 tane elmayı parçalayıcıdan geçirdim, tencereye alarak üzerine 1 çorba kaşığından daha az pudra şekeri serpip püre olana kadar ara ara karıştırarak kısık ateşte pişirdim. Servis kabına alınca üzerini tarçın ve ceviz ile süsleyerek kendi servisime sundum:-)

Şunuda belirtmeden geçemeyeceğim , erişteden en fazla 6 kaşık , elma püresinde de 2 kaşık yedim :-)

Sağlıcakla kalın.

10 yorum:

Unknown dedi ki...

ELMA MARMELATINDA SEBZELİ ERİŞTENDE HARİKA GÖRNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK CANIM HA BU ARADA 1 ÇAY 5 YTL YUFFF DİYORUM BAŞKADA BİŞEY DEMİYORUM BU NE YAV:)

keskinli dedi ki...

börekleri alip gelmistim ama diyetteymissin olsun birde benim icin bozu ver
marmelat ve eristde enfes görünüyor tabagi bos götürmüyorum aldim azicik sevgiler iyi haftalar

Zehra Gürgen dedi ki...

Neşe'cim harikasın valla, istikrarlı gidiyorsun. Eriştede, elmalı tatlında çok güzel.

Ellerine sağlık

sevgiler...

NzlGl dedi ki...

Sevgili neşeersoy
Bu kararlılıkla yaza harika bir şekilde gireceğiniz kesin. Arada sırada olan kaçamaklar ise asla görülmeyecek:)))
Sebzeli erişte ve Elma püreniz için ellerinize sağlık
iyi haftalar
sevgilerimle

hdidem95 dedi ki...

canım ellerine sağlık bayılırım erişteye elma pürende nefis görünüyor sevgiler

Adsız dedi ki...

Bu bir duyurudur :eger daha önce yolladıysam kusura bakma arkadaşım ne kadar cok duyurulursa o kadar cok katılım olacaktır şimdiden bu duyurumu yayınladıgın için tşk ederim

MERHABALAR CANIM ;ARTIK GELENEKSEL HALE GETİRMEYİ PLANLADIĞIMIZ İSTANBUL BULUŞMALARININ 4 .SÜNÜ GERCEKLESTİRECEGİZ DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN 7 MART 2009 SAAT 14:30 DA İ ÜSKÜDARDA YÖRE ALIŞVERİŞ MERKEZİ (ADRES:Ahmediye Meydanı (Katlı Otopark Yanı) Üsküdar / İstanbul )‘DA BULUŞACAGIZ SENİDE ARAMIZDA GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYARIM .DAVET ETMEYİ UNUTTUGUM YADA YETİŞEMEDİM TÜM İSTANBULDAKİ SİTE SAHİBİ DOSTLARIM HEPİNİZİ BEKLİYORUM GELMEK İSTERSENİZ EGER YORUM KISMINA TELEFON VE İSİMLERİNİZİ BIRAKMANIZ YETERLİ OLACAKTIR İSTERSENİZ MSN ADRESLERİNİZİDE YAZABİLİRSİNİZ. YORUMLARIM ONAYLIDIR VE KESİNLİKLE YAYINLANMAYACAKTIR. LÜTFEN BANA OLUMLU YADA OLUMSUZ YORUM BIRAKINIZ
SEVGİLER BİRDEMLİKSOHBET SEVİL

kirazdünyası dedi ki...

erişte çok güzel görünüyor ellerine sağlık...

bende ödülün var gelip alırmısın ?

sevgiler...

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Canım ellerine sağlık nefis görünüyor. Bana bi uğra sana minik bi ödülüm var :)

Aybike Ceylan dedi ki...

Ne guzel olmuslar, ellerine sgalik.

Sevgiler.

lezzetyolculugu dedi ki...

Bizdede rejim devam ediyor nekadar sürecek hadi artık zayıflamak istiyorum.Yapıp yiyememk çok zormuş.HAdi dün akşam eşimi ikna edip salata falan geçiştirdik,gündüz brokoli çorba ama hafta sonu geliyor benden bu kadar demeye az kadlı.PEykek yapcam valla dayanamıyorum :)