İstenilen malzeme ile yapılabilir ya da benim gibi artan börek içini değerlendirebilirsiniz :)
Malzemeler ;
- 2 adet bayat simit( halka halka kesilmiş )
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 çay bardağından daha az zeytinyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- istenilen piza malzemeleri - mantar, salam,sosis v.b. ( ben soğanlı kıymalı pazılı börek içini kulllandım )
1 saat kadar sonra simitler tüm malzemeyi çektikten sonra 170-180 derecelik soğuk fırında malzemeler pişene ve üzeri iyice kızarana kadar tutuyoruz.
5 dk. kadar dinlendirdikten sonra büyük servis kaşığı ile tabaklara koyuyoruz.
Sağlıcakla kalın.
1 yorum:
Biraz fazla iştah kabartıcı duruyor :) Bayatlayan simitleri değerlendirmek için harika bir yöntemmiş. Mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder