21 Aralık 2014 Pazar

Simit Piza



Bayatlamış simitleri değerlendirmenin güzel bir yolu , simit piza. 
İstenilen malzeme ile yapılabilir ya da benim gibi artan börek içini değerlendirebilirsiniz :)

Malzemeler ;

- 2 adet bayat simit( halka halka kesilmiş )
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 çay bardağından daha az zeytinyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- istenilen piza malzemeleri - mantar, salam,sosis v.b. ( ben soğanlı kıymalı pazılı börek içini kulllandım )


Simitleri yağladığımız fırın kabına diziyoruz. 


Üzerine piza malzemerini ve en üste rende kaşarları koyuyoruz. 


Üzerine yumurta, süt, yoğurt ve zeytinyağ karışımını döküyoruz. 
1 saat kadar sonra simitler tüm malzemeyi çektikten sonra 170-180 derecelik soğuk fırında malzemeler pişene ve üzeri iyice kızarana kadar tutuyoruz. 
5 dk. kadar dinlendirdikten sonra büyük servis kaşığı ile tabaklara koyuyoruz. 

Sağlıcakla kalın. 

1 yorum:

Deniz dedi ki...

Biraz fazla iştah kabartıcı duruyor :) Bayatlayan simitleri değerlendirmek için harika bir yöntemmiş. Mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık.