30 Temmuz 2012 Pazartesi

Kesin Dönüş ve Haşhaşlı Rulo Çörek

Uzun süreli yokluğum umuyorum artık son bulacak ve biriken tarif ve yazılarımla düzenli olarak burada olacağım.
24 senelik çalışma hayatımı yaklaşık 3 hafta önce noktalayarak emekli kıvamında evine kesin dönüş yapan gurbetçi gibiyim :-)
Önceleri epey bocalayacağım diye düşünürken şu anda sanki hiç çalışmamış gibi hissediyorum , üstelik 24 sene aynı iş yerinde çalışmış , ilk ve son işim olmasına rağmen .
Ama tabiki zor olan önemli bir kısmı var , çok sevdiğim arkadaşlarımdan ayrılmış olmam , ayrılık günü ve gecesi ağlamaktan gözlerimiz şişti. Kimiyle 24 senedir , hatta üniversiteyi de katarsam 29 senelik birlikteliğim , kimisiyle ise o kadar uzun süre olmasa bile çok şeyler paylaşmışlık. Aynı zamanda karar verip aynı gün emekli olduğum can arkadaşım Nursen ile bu konuda da hem fikir olduk , ikimizinde zamanı gelmişti :-)
Bacaksızım , Nunum , Selocanım gözümde tüteceksiniz emin olabilirsiniz.Ama ayrı kalmayacağımıza eminim :-)

İşte bu güzel görüntü daha 2. hafta dolar dolmaz kendilerini kahvaltıya davet ettiren canlar için yapılmış lezzetlerden birisi :-)


Haşhaşlı Rulo Çörek

Hamur Malzemeleri:
1 su bardağı ılık süt
1 paket toz maya
1/2 çay bardağı sıvı yağ
bir tutam şeker
istenildiği kadar tuz
alabildiği kadar un

İç Malzemesi
1 çay bardağı dövülmüş haşhaş
sıvı yağ

Üzeri için yumurt sarısı ve 1/2 çay kaşığı pudra şekeri

Ilık sütün içine bir paket toz mayayı döküp karıştırıyoruz , mayalanması için bir müddet bekliyoruz., maya kabardıktan sonra çukur bir kabın içinde alıp sıvı yağ , tuz , şeker ve alabildiği kadar un ile kulak memesi kıvamında hamuru hazırlayıp mayalanması için üzerine bir havlu ile kapatıp yaklaşık yarım saat kadar bekliyoruz.
Mayalanan hamurdan iri ceviz büyüklüğünde toplar yapıp merdane ile açıyoruz , açılan hamuru öncelikle sıvı yağ ile yağlayıp üzerine dövülmüş haşhaştan yayıyoruz.İki parmak kalınlığında şeritler kesip iki şeridi üst üste koyup rulo yapıp üzerine hafifçe bastrıyoruz.
Hazırladığımız ruloları tepsiye dizip bir müddet daha mayalanmasını bekledikten sonra üzerine pudra şekeri eklenmiş yumurta sarılarını sürüp 190-200 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Sağlıcakla kalın.

7 yorum:

NzlGl dedi ki...

Emekliliğiniz hayırlı olsun Neşe hanım.
Hayatınızda açılan bu yeni sayfada size mutluluk ve sevinç getirsin:) Herşey gönlünüzce olsun.
Sevgiler

Bu arada haşhaşlı çöreğide çok severim elinize sağlık

lezzetyolculugu dedi ki...

Kesin dönüş çok iyi olmuş.Emeklilik belkide daha iyi olacaktır.Tüm dostlar daha sık davet edilir.Ertesi gün iş telaşı olmadan gönlünce misafir ağırlanır.

Adsız dedi ki...

sanırım emekli oldun hayırlı olsun canım darısı bizlere hayırlı ramazanlar diliyorum sevgiler
hdidem
www.hadisofraya.com

neseersoy dedi ki...

Dilekleriniz için çok teşekkür ederim :-)
Sevgiler....

Hande Kartal dedi ki...

Selam...
Anlasılan halinizden memnunsunuz :)
Sahsen ben cok ozledim sizi!
Ama mutlu oldugunuzu gormek guzel,bende birgun emekli olabilirsem sayet,tarifleri deneyecegim heheheheheh:D

Sevgiler
İzzetiye hahahhahah

Hande Kartal dedi ki...

ozledik sizi....
Sayet birgun emekli olabilirsem tarifleri deneyecegim :P
Mutlu olmanıza cok sevindim,walla acayip arıyorum sizin yeriniz baska ;)

optum cokkkk
İzzetiye ;) hahahah

neseersoy dedi ki...

İzzetiyecim , ay pardon Handecim :-))) çok şekersin , ben de seni özledim , siz gençlere bıraktım arenayı kolay gelsin :-)) diyip biraz kızdırayım , sevgilerimle kocaman öpüyorum:-)