1 Eylül 2010 Çarşamba

Fırında Kızartma ve Mevsim Salatası

Zaman geçirmeden yeni bir tarif ile sizlerleyim:-)

Tatilin güzel anları çalışma hayatı ile yavaş yavaş yok olmaya başlarken yenisi için bugün adımları attık:-)
Bu seferki tatilimiz yeşillikler ve gürül gürül derelerin çağladığı dağların zirvelerinde belkide kar göreceğimiz Karadeniz'in yaylarına yakın bir mekanda olacak , laf yerindeyse zamanı iple çekiyorum:-)
En son 2 sene önce gitmiştik ve döndüğüm zaman sizlerle oraları bir kaç fotoğraf ile paylaşmıştım , bu sefer gene ufak bir yazı hazırlayarak oraları görmek isteyen ve özlem duyanları memnun edebilirim:-)

Dün tatil dönüşü bir gelenek olan akşam yemeğinde ağırlama nedense her zamanki gibi piyangosu bize çattığı dönemdeydik. Sevgili arkadaşlarımız 16 günlük tatillerini zevkle yapıp ,iş öncesi son akşamlarında prens ve prensesler gibi ağırlandılar , şimdi kendisinin okurken suratının ne hal aldığını görebiliyorum :-))))
İşin latifesi tabiki , her zaman evimizin kapıları sonuna kadar açık olan biricik arkadaşımdır kendisi , aslında açık olmasada anahtarı bir yerden bulur ve açar :-))

Pazartesi 30 Ağustos olması sebebi ile evde olmam hazırlık yapabilmem açısından çok iyi oldu. Bir kaç çeşit zeytinyağlı , köfte ve pilav , kavun ve dondurma ile güzel bir ağırlama oldu.
Yapmış olduğum çeşitler içinde en pratiği , kolayı ve zahmetsizi ise aşağıdaki Kabak ve Patlıcan kızartması .

Kabak Patlıcan Kızartması Fırında

4 adet kabağı ve 2 adet patlıcanı kızartmalık olarak doğradım ve tuzlu suda bir müddet beklettim. Suyunu süzdürdükten sonra çukur bir kaba alıp çok az tuz ve 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağ ile harmanladım.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip ısıtılmış 220-250 derece fırında kızarttım.
Bir tavada 4 domates rendesini ve 2 adet küp küp doğranmış domatesi iyice pişirdim , içine 1 çay kaşığı zeytinyağı , 1 çay kaşığı sirke , 2 diş rendelenmiş sarımsak , tuz ve karabiber katıp suyu çekilene kadar kaynattım.
Kızaran sebzelerin üzerine sosu döküp servise hazır hale getirdim.

Tabi yemeğin vaz geçilmezi salatası olmazsa olmazı. Tarife gerek varmı ? Görüntü zaten neler olduğunu açıklıyor ; Göbek Marul , Taze Nane , Taze Soğan , Dereotu , Salatalık , Paprika Turşusu , Ceviz , Tuz , Limon ve Zeytinyağı.

Yeşil Salata

Sağlıcakla kalın.

2 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Fırında kızartma çok hafif olmuştur elinize sağlık sevgiler...

NzlGl dedi ki...

Elinize sağlık neşe hanım
sevgiler