22 Kasım 2009 Pazar

Adana Dostlar Kebapcısı - Selamiçeşme

küçük karpuz

Şimdi başlıkla fotoğrafın ne alakası var diyenlere , sadece aynı günde çekilmiş bir fotoğraf diye bir yanıt verebilirim , ya da özenle büyütülmeye çalışılmış ama çelimsiz kalıp dalından düşmüş minnacık bir karpuz diyebilir :-)
Efendim bu karpuzcuk annemin balkondaki saksılarının birinde tahmin ediliyorki kuşlar tarafından çekirdiği getirilerek yetişen bir meyve , yenilmek gibi bir amaca hizmet edemeyen sadece dekoratif olarak kullanılan bir meyve . Annem bana alıp eve götürmem için çok ısrar etti ama ben onu yenerek kendisinde kalmasını sağladım ,sadece fotoğrafını çekip sizlerle paylaşmak istedim:-)

Şimdi asıl konumuza dönebilirim:-)

Adana Dostlar

Bu sabah annemlerde yaptığımız kahvaltının ardından ev için alışverişleri tamamlayıp eve dönüş yoluna geçtikten sonra nedense karnımızın erken bile olsa açıktığını fark ettik:-)
Uzun zamandır gitmediğimiz ve özellikle tavuk kanadını çok beğendiğim Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nın hemen yanındaki Adana Asmaaltı'na gitmeye karar verdik. Ama arabadan inip mekana yaklaşırken isminin Adana Dostlar olduğunu ve dekorasyonunun epey farklılaştığını ve tanıdığımız garsonların olmadığını fark ettik.
Havanında güzel olması sebebi ile gayet şık ve temiz masalara sahip bahçe kısmına oturduk. Daha sonra bize servis yapan garsondan aldığımız bilgiye göre 7 ay önce devraldıklarını ve Asmaaltı'nın artık işi bıraktığını öğrendik.
Adana Dostlar , seneler önce çok sıklıkla gittiğim Adana'da da bildiğim kebapçılardan bir tanesi , Adana'nın da ünlü mekanları arasında bulunmakta.
Şu anda Selamiçeşme'de yeni açılan yeri hem temizlik , hem servis , hem lezzet ve hem de fiyatlar olarak gayet düzgün ve uygun .
Daha önce içki servisi olmayan mekanda artık alkollü içkide mevcut.
Bizim yiyipte yarın akşama kadar yemek yemeğiz dedirten bazı lezzetleri sizlerle de paylaşmak isterim:-)

Adana Dostlar Salata

Görüntüsü fotoğrafa da yansıyan pırıl pırıl taptaze bir salata , bu salata ilk defa oraya gittiğimiz için mekanın ikramı olarak geldi.Tabi salata kısmı sadece beni ilgilendirdi , eşim
sadece " hımm güzel görünüyor " demekle yetindi :-)

Adana Dostlar Soğan

Soslu soğan , benim gibi soğan severin tek diyebileceği bir kelime var " harika " .Bu tabakta mekanın ikramı , ama bize özel bir ikram değil her gelene yapılan bir ikram , ayrıca tabaklarda yemyeşil roka ve maydanozlarda ikram ediliyor .

Adana Dostlar Fındık Lah ve Pide

Fındık lahmacun ve pide , hemen hemen her kebapçıda olan seçenekler , lezzetleri gayet güzeldi.

Adana Dostlar Kanat

İşte benim özellikle yemek için gittiğim ama mekan farklılığı ile karşılaştığımız tavuk kanatları. Şunu söyleyim o kadar sohbetten sonra miktar olarak sanırım bana biraz torpil yaptılar , çünkü ye ye bitmedi ama bitirmek içinde her türlü çabayı sarf ettim diyebilirim , ama üzerinden yaklaşık 5 saat geçmesine rağmet hala inanılmaz tokum :-)
Bizimle ilgilenen garson kanatları yerken "önceki yerin mi yoksa bizim mi kanatlarımız güzel ?" şeklindeki sorusunu "o zamanki de güzeldi sizinki de güzel" şeklinde yanıtladım . Bilemiyorum istediği cevabı verebildim mi , ama ben dürüst davranmak istedim:-)
Hesapla doğal olarak ben ilgilenmedim ama :-) , eşim kanat için 12 TL yazılmış dedi , bilginize.
Bu arada eşimde çöp şiş yedi , onun fotoğrafını çekemedim ama etin çok güzel ve kıvamında piştiğinin yorumunu yaptı.

Adana Dostlar Kadayıf ve Dondurma

Bu kadar doyduktan sonra bir müessese ikramıda yukarıdaki fotoğraf , yemedik diye düşünebilirsiniz , ama maalesef yedik :-) İncecik cevizli kadayıp ve dondurma . Aslında " nasıl yiyeceğiz " diye konuştuk ama tabakları temizledik :-)

Adana Dostlar Çay

Ve finalide güzel bir bardak ve tabakla sunulan lezzetli bir çay ile yaptık . Ben açık içtiğim için demli sevenlere güzel görünmemiş olabilir ama içimi son derece güzel bir çaydı.

Adana Asmaaltı'nın müdevaimleri için gidilmeye devam edilecek bir mekan ,başka bir mekanda buluşma dileğiyle.

Sağlıcakla kalın

9 yorum:

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Bir soğanın bu kadar güzel soslanıp fotoğraflanması harika.
Yemeklerde çok güzel gözüküyor. Ben de asmaaltı olarak biliyordum, demek değişmiş, buda demek oluyorki uzun bir süre oralara uğramamışım.
Afiyet olsun Neşe'cim,
Sevgiler...


Şimdi alta doğru postlarına ve güzel fotoğeraflarına gidiyorum, biriktirmişim anlaşılan...

HUYSUZBALIK dedi ki...

Aaah ah Adana'da yiyeceksin o tavuğu sadece 8 liraya 3 çeşit salata dahil.Ben de bugün ciğer kebap lüplettim :) Afiyet şeker olsun. Sevgiler...

Ferkay dedi ki...

Ohhh afiyet olsun canım hepsi çok güzel salata ve soğan daha bir güzel.
Sevgiler....

sevimlimutfak dedi ki...

Afiyetler olsun canım. Hepsi enfes görünüyor ama tatlı sever bir aile olarak kadayıftan gözümü alamadım. Sevgiler...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ÖĞRETMENLER GÜNÜN KUTLU OLSUN NEŞECİĞİM..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ah neşeciğim çıkışta,
zilimi çaılp
kahveleride bende içseydik :)

Zehra Gürgen dedi ki...

İzmir'de de Asma altı var.Gerçi uzun zamandır gitmedim, fena değildi.Ben de acaip bir izlenim bırakmamıştı kebapları.Sonuçta Adana, Mersin'de yediğin gibi olması imkansız bence. Msela Tantuniyi ve künefeyi Mersin'de çarşıda bir yerde yemiştim hala unutamam.Hiçbir yerde Pozcu'da bile öylesini yemedim ??

Afiyet şeker olsun bu arada :)

hdidem95 dedi ki...

Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice bayramlara...

Adsız dedi ki...

Kurban bayramin kutlu olsun canim, sevdiklerinle birlikte gecirebilecegin nice güzel bayramlar diliyorum.