16 Ağustos 2009 Pazar

Sirkeli Patlıcan

Sirkeli Patlıcan

Buralara uğramayalı epey uzun zaman oldu , uzun bir süre rahatsızlık , onun ardından yaz dönemi derken zaman geçivermiş . Ama yazmaya öyle alışmışımki kendimi sanki ödevini yapmayan öğrenci gibi hissetmedim desem yalan olur :-).

Son yazımdan sonra yorum bırakıp geçmiş olsun dileklerinde bulunan herkese çok çok teşekkür ederim.

Kısaca Acıbadem' Hast.de başıma gelenleri anlattığım yazımdan sonra 20 gün süren rahatsızlığımın sonrasında yaklaşık 1 ay kadar zaman harcama ve uğraş sonrasında SGK da da işlerimi hallettim ve allah kimsenin başına vermesin diyerek bu konuya artık girmek dahi istemiyorum.

Artık zaman güzel yemeklerimizin , gezip gördüğümüz yerlerin ve tattığımız lezzetlerin paylaşımına geldi:-))

Bu yemeği bu kadar senedir sağolsun evlerinde yemek yemişliğimiz olan , karnımızı doyuran sevgili Özlem'den geçen ay öğrendim , bu kadar senedir yapmamış olması ya da bizim denk gelmemiş olmamız kendilerine çok sık gitmediğimiz gerçeğini ortaya koydu ve artık açığı kapatmanın zamanı geldi diyerek ailece heyecanla kendilerinin tatilden gelmelerini bekliyoruz:-)) Ama bir geleneğe göre , tatilden geleni ilk akşam evde kalan ağarladığı için gene iş bana düşecek ah ahhh :-)))

Bu yemeği Özlem anneannesinden öğrenmiş . Böyle büyüklerden bizlere geçen yemeklere daha fazla saygı duyuyorum , hele birde o büyükler tadığım kişiler olunca saygının yanında sevgide oluşuyor.

Kısaca tarife geçeyim , tarifin bu kadar kolay olupta lezzetinin bu kadar güzel olduğu nadide yemeklerden diyebiliriz , hele birde patlıcan seviyorsanız.

Malzemeler;
- 4 adet patlıcan ( şerit halinde soyulup , ikiye kesilip ortalarından yarılmış )
- 4 adet domates
- 3 diş sarımsak
- tuz , zeytinyağı , sirke

Tuzlu suda bekletip siyah suyunu döktüğümüz patlıcanları tencereye diziyoruz , üzerinden çok çıkmayacak kadar suyu ve 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatıp patlıcanları haşlıyoruz.
Diğer tarafta domateslerin kabularını soyup rendeliyoruz , rendelenen domateslere 3 çorba kaşığı kadar sirke ilave ediyoruz , bu karışıma 3 diş sarımsağıda rendeleyip haşlanmış olan tenceredeki patlıcanların üzerine döküp domatesler pişene kadar kısık ateşte kaynatıyoruz. Eğer çok sulanırsa tencerinin kapağını açık tutarak kısa bir süre için harlı ateşte bırakabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın.

13 yorum:

hunerlieller dedi ki...

çok geçmişler olsun .bu tarif benimde yıllar önce bir arkadaşımdan ögrendigim bir lezzettir.yazın bolca yapıp derin dondurucuya koyarım.kışında afiyetle yeriz.yapanların ellerine saglık.sizlerede afiyet olsun

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Hoşgeldin,
Seni gerçekten merak ettim, rahatsızlığın sonrası yazmaman bana acaba dedirtti.
Neyseki yaz rehavetiymiş, tekrardan geçmiş olsun.
Tarif kızartma yemeyenler için harika!
Sevgiler...

Zehra Gürgen dedi ki...

Neşe'cim çok geçmiş olsun, döndünya ne mutlu :)
Patlıcan tarifini deneyeceğim canım.Annemim biz çocukken yaptığı bir patlıcan yemeğine benziyor..

sevgiler

NzlGl dedi ki...

Sevgili neşe hanım
tekrar yazmaya başlamanıza çok sevindim. Allah yaşadıklarınızı bir daha göstermesin.
Patlıcanı çok severim. Hele domates, maydanoz ve sarmısak dörtlüsüne bayılırım. Hemen deneyeceğim
teşekkürler, sevgiler

Tijen dedi ki...

Yeniden sağlığına kavuşmana, yaşananları geride bırakmana çok sevindim Neşe. Bu tarif de muhteşem, yapmalı bir gün.

ceyt dedi ki...

çok geçmiş olsun canım.bende uzun zamandır yoktum.tekrar aranızdayım.bu tarifine de bayıldım.eskiden sirkeli patlıcan turşusu yapardı annem.onunda yemeğini yapardı etli.biraz onu anımsattı bana.ellerine sağlık canım.
kocaman sevgiler..

HUYSUZBALIK dedi ki...

Canım tekrar geçmiş olsun. Tekrarlanmaz umarım. Patlıcanın her yemeğini severim bunu da ekledim yapacaklarıma. Sevgiler...

keskinli dedi ki...

canim cok cok gecmisler olsun rabbim kimsenin sagligini elinden almasin
patlicanlarin bu sekilde yapilmasida cok güzel sevgiler hayirli ramazanlar

Sevil Şahin dedi ki...

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-3-

HAZIRLAYANLAR

http://porselendemlik.blogcu.com
http://birdemliksohbet.com
http://gelibolu17.blogspot.com

21 AĞUSTOS 2009 - 5 EYLÜL 2009

tarihleri arasında ben sevil yani http://birdemliksohbet.blogspot.com
sizleri ağırlamaktan mutluluk duyacağım.
her türlü yemek,çorba,tatlı,tuzlu iftar ve sahur için hazırladığınız tarifleri,
sayfanızda yayınlayıp bana haber verirseniz,bende zevkle sayfamda yayınlarım...
şimdiden katılımlarınıza çok teşekkür ediyorum...
sevgiler
sevil
Not: cboxa bırakılan mesajlar gözden kaçabileceği için,
yoruma bırakmanız önerilir....

TAZE NANE dedi ki...

Mübarek Ramazan ayı kalbine önce bulut olsun yagmak için...
Sonra yagmur olsun ilahi sevgiyi yeşertmek için...

TAZE NANE dedi ki...

Tekrar çok geçmiş olsun.
Sevgiler canım.

Naciye Şahiner dedi ki...

bir antalyalı olarak bunu özlemde yediğimde çok şaşırmıştım, çok lezzetli bir yemek bence herkes denesin

Naciye Şahiner dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.