6 Mayıs 2009 Çarşamba

ÇİYA SOFRASI - KEBAP / KADIKÖY

Ciya Adres

Dün Hıdırellezi bir kısım Ahırkapı Şenliklerinde kutlarken gidemeyen ben ve eşim Kadıköy'de kendimize ziyafet vermeye karar verdik. Bir nebze bile olsa Hıdırellezi dışarda geçirmiş olduk :-)Bu arada tüm iş gününü, akşamı Ahırkapı Şenliklerinde geçiren sevgili Banu'nun akşamdan kalmasıyla geçirdik , akşamdan kalması kafayı bulması değil danstan sarhoş olması tüm gün Roman havası oynadı durdu:-)
Neyse biz gene dönelim bizim gittiğimiz mekana . Kadıköy'lüler bahsedeceğim yeri çok iyi bilirler Kadıköy balık çarşısının sokağında 3 adet ayrı mekandan oluşan restaurant zinciri " ÇİYA " . Ben genelde yöresel yemekler yapan ve sunan yeri tercih ederim , sevgili eşimden beni kırmaz aynı yeri tercih eder ama o karşıki şubeden kebap ısmarlar o ayrı :-).
Daha önce gittiğimiz zamanlarda farklı yiyecekler tatmıştım , en ilgincide "Çağla Aşı " , bu bildiğimiz badem çağlasından yapılan yoğurtlu parça etli bir yemek . Daha önce hiç duymamıştım , tadına baktım gerçekten çok güzel , zamanı geçmediyse deneyin derim.

Ciya Salata Tabagı

Öncelikle salata barı şeklinde servise sunulan yerden istediğiniz yeşillik ve mezeleri seçiyorsunuz.Bulunan yeşillikler heryerde olanlardan değil. Bunları tartıp o şekilde fiyatlandırıyorlar. Dün seçtiğim çeşitleri yukarıda görebilirisiniz ; Buğday Dövmesi , Muammara,Taze Kekik Salatası,Turp Otu. Turp Otunu ilk defa denedim benim damak zevkime göre fena değil ama Taze Kekik Salatası her zaman favorim diyebilirim.Yukarıdaki tabak 5 TL tuttu.

Ciya Yoğurtlu Bakla

Yoğurtlu Bakla , sıcak olarak servis edilen bir çeşit. Tüm servisler bakır tabaklarda yapılıyor , sunum çok güzel duruyor.Ama dün akşam biz dışarda oturduk hava birazcık serindi ve yemekler bakır tabaklarda çok çabuk soğudu.Ama içerde oturunca böyle bir sorun yok:-)Daha önce taze baklayı hiç sıcak yememiştim , ben sadece zeytinyağlısını bilirdim.Bu yemeğin içinde çözemedim başka bir yeşillik , kuşbaşı et ve nohutta vardı , lezzeti harika mevsimini geçirmeden deneyin derim.

Ciya Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı , lezzeti çok güzeldi , sanırım pazıda koymuşlar görüntüyü ve tadını çok güzel etkilemiş.

Ciya Yenidunya Kebabı

Yenidünya Kebabı , daha önce sadece meyve olarak düşündüğüm bir çeşidin daha yemeğini burada yedim , bakalım daha neler yiyeceğim:-)Lezzeti harika mutlaka deneyin derim.

Sevgili eşimin yediği çöp şişin fotoğrafını çekmedim , çok rahat gözünüzde canlandırabilirsiniz:-)

Toplam olarak 35 TL hesap ödedik , her türlü Yemek Kartı ve Kredi Kartı geçmektedir. Fiyat verme gereğini duydum çünkü heryerde olmayan lezzetlerin ederini ben olsam merak ederim , belki benim gibi merak edenlerde olabilir:-)

Sakın tüm fotoğraftakilerin tam porsiyon olduğunu düşünmeyin hepsi yarım porsiyon yoksa nasıl yerdim hepsini , kilo dayanmaz sonra :-) Ama yinede eve giderken arabayı değil ayaklarımızı kullandık bir müddet yürüyüşten sonra yolumuzun üzerindeki bu sene açılan İstanbul Profiterol'den 1 paket profiterol alıp evin yolunu tuttuk:-)
Evi Yeldeğirmeni'ne yakın olanlara Ziraat Bankasının karşısında İstanbul Profiterol'ü tavsiye ederim. Sahibi çok hatırşinaz , hemen çay kahve ikramında bulunuyor , eşim çikolatalı ürünler konusunda ihtisas yaptığı için hiç çekinmeden tavsiye edebiliyorum :-)

Sağlıcakla kalın.

13 yorum:

Unknown dedi ki...

FİYAT ÇOK MAKUL OLDUĞU GİBİ YEMEKELR ÇOK İLGİNÇ FARKLI BİR BAKLA YEMEĞİ YENİ DÜNYANIN KEBABI İNAN İLK KEZ DUYUYORUM SANA VE EŞİNE AFİYET OLSUN CANIM İSTANBULA YOLUMUZ DÜŞTÜMÜ KİMBİLİR BELKİDE NASİP OLUR BURALARI GÖRMEK...

NzlGl dedi ki...

Güzel ve oldukça doyurucu ! bir Hıdrellez kutlaması olmuş:)
Bilgiler için teşekkürler. Ara sıra yolumuz oradan geçsede uğramak kısmet olmamıştı. Bundan sonra inşallah bizde gideriz.
sevgiler

Adsız dedi ki...

Nese'cigim hersey cok guzel gorunuyor. Istanbul'a geldigimde bahsettigin yerlere gidip yemekleri ve tatlilari deneyecegim.Bu arada yazilarini takip edip cok begendigimi eklemek istiyorum.Hoscakal

Nese Yuksel

Zehra Gürgen dedi ki...

Canım afiyet olsun, bizimkiler Ahırkapıya gitmiş birde telefonlarını çaldırıp gelmişler :)


sevgiler cnm..

HUYSUZBALIK dedi ki...

Oh oh afiyet şeker olsun ama kilo olmasın :) Neşecim ne güzel şeyler tatmışsın. Çiya'yı ben de çok severim. Keşke gitmişken katmer ya da tahinli kabak reçeli de yeseydiniz. Çok güzel oluyor. Sevgiler...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

AFİYETLER OLSUN..
NE GÜZEL BİR GÜNMÜŞ :)

Ferkay dedi ki...

Canım bak ne tesadüf. Bende turpotu salatısı yapmıştım pek bilen yok ama sen tatmışsın bizler çok beğeniyoruz seninde beğenmene sevindim. Sanki benim salatamı yemişsin gibi. Ama çağlayı ve baklayı deneyeceğim.
Sevgiler...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM NEŞECİĞİM.
ÇOK SEVGİLER...İYİ HAFTALAR.

Aybike Ceylan dedi ki...

Burayi bilirim Nese'cigim, of off :))
Ben de gecmis anneler gununu kutluyorum.
Guzel bir hafta diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

Adsız dedi ki...

ohh nefis afiyet olsunnnn

sevgiler

Tijen dedi ki...

Neşe'ciğim,
Afiyet olsun. Ben de çok severim Çiya'nın yemeklerini. Bir de yakında keme mevsimi açılacak sanırım, keme kebabı da yiyebilir gidenler.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Neşe,
Hep aynı yerlerde geziyor ve sanırım aynı yerleri çok seviyoruz.
Cıya ve kebap,
yedikten sonra başka yerde yemek gelmez içinden insanın.
Afiyet olsun, güzel bir gün.

seyabb dedi ki...

güzel yemekler oldukça keyifli...